Bøger / skønlitteratur / roman

Sidste nat i Twisted River


Beskrivelse


Forfatteren Danny Angel bruger stof fra sin egen og sin fars brogede tilværelse i det nordøstlige USA i sine populære romaner. Men kunstnerisk succes betyder ikke samtidig personlig lykke for Danny.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. maj 2010

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 11. maj 2010

En stor, dejlig og bredt anvendelig bog til især de af folkebibliotekets romanlæsere, som nyder at grave sig dybt ned i en lang og vidt udfoldet fortælling.

Sanselige naturbeskrivelser fra det nordøstlige USA og Toronto-området med tømmerflådning og jagtscener er en vigtig del af John Irvings nye roman, som fortæller historien om to generationer af fædre, som alene opdrager sine sønner uden en kvinde ved sin side. Temaer som far-søn forholdet, venskaber, savn, tab og ensomhed er blandt de stærke kræfter, der driver fortællingen frem, som heller ikke mangler skøre og skæve eksistenser. Dertil kommer farverige beskrivelser af de italienske indvandrermiljøer i Boston og af en række lækre og velduftende kulinariske frembringelser, så tænderne løber i vand. Endelig skal forfattertemaet og skriveprocessens inspirationskilder fremhæves, for vores hovedperson er forfatter, og er det hans roman, vi læser? Romanen er så mesterligt og raffineret komponeret, at den bider sig selv i halen som var den et af Eschers fysisk umulige billeder.

John Irvings mange begejstrede læsere kan roligt glæde sig til hans nyeste roman, hvor de kan genopleve barokke optrin fra tidligere bøger, men med denne slægtsroman bør Irving også kunne vinde nye læsere. Prøv at foreslå den til dem, som har læst alle de nordiske skæbnehistorier.

En hyldest til fortællingen som forløser af traumer - det kan være essensen af den over 600 sider lange og dybt tilfredsstillende nye roman af John Irving.


litteratursiden.dk

d. 21. juni 2010

af

af

Susan von Magius

d. 21. juni 2010

En John Irving-mursten som vi kender og (mange) elsker dem. Gale og geniale indfald, udfald, forviklinger og personer - underholdning til mange gode timer. Da John Irving udgav sin forrige roman, ’Ind...


Berlingske tidende

d. 26. maj 2010

af

af

Eva Pohl

d. 26. maj 2010


Jyllands-posten

d. 17. maj 2010

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 17. maj 2010


Kristeligt dagblad

d. 29. maj 2010

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 29. maj 2010


Jyllands-posten

d. 4. juni 2010

af

af

Niels Ellevang

d. 4. juni 2010


Børsen

d. 27. maj 2010

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 27. maj 2010