Bøger / skønlitteratur / roman

Sidste sporvogn til Elysian Fields


Beskrivelse


Kriminalroman. Politimanden Robicheaux er indblandet i to forskellige sager, et overfald på en præst, og tre teenagerpigers død i en spritkørsel, men snart viser det sig at der er forbindelser mellem de to sager, og assisteret af sin ven, Clete Purcel får Robicheaux opklaret de to opgaver.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juni 2005

af

af

Karsten Just

d. 22. juni 2005

Så er vi tilbage i det våde, dampende Lousiana-landskab, hvor Dave Robicheaux slår sine folder. Robicheaux er blevet enkemand og endnu mere desillusioneret. Han bor i New Iberia, har en retrætepost, men da hans gode ven, præsten Jimmie Dolan bliver overfaldet, vender han tilbage til New Orleans for at undersøge sagen. Sammen med sin ven Clete Purcel, som ikke viger tilbage for noget, graver han i sagen som ender med at Clete bliver smidt i fængslet. Samtidig bliver tre piger hjemme i New Iberia dræbt i en færdselsulykke, efter at have købt ulovligt sprut hos en lokal forhandler. Hvordan hænger disse to episoder sammen, og hvordan kan Robicheaux komme til bunds i dem, mens han til stadighed kæmper med indre dæmoner? Som altid hos Burke er handlingen snoet og tvistet, som altid er man fascineret og grebet af handlingen, og som altid spiller naturen og landskabet en afgørende rolle, og disse persosner fra samfundets bund og samfundets top, har Burke fanget ind, så de virker overbevisende. Måske er det den sidste roman om Dave Robicheaux, godt nok ordner han sagerne, men han ender også med en suspension, og virker alt i alt udbrændt og færdig med al sin sorg og al sin livslede.


litteratursiden.dk

d. 21. nov. 2005

af

d. 21. nov. 2005

James Lee Burkes seneste bog om Dave Robicheaux er en stemningsfuld krimi med en fin beskrivelse af det våde, efterårsagtige Louisiana. Denne bog er 13. bind i serien om politimanden Dave Robicheaux. ...


Weekendavisen

d. 8. juli 2005

af

af

Joakim Jakobsen

d. 8. juli 2005


Berlingske tidende

d. 22. juli 2005

af

af

Michael Jannerup Andersen

d. 22. juli 2005


Jyllands-posten

d. 19. aug. 2005

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 19. aug. 2005