Bøger / faglitteratur / erindringer

Sidste stop før paradis


Beskrivelse


Forfatteren (f. 1929) beretter om, hvordan hendes mand begynder at udvise tegn på demens, samtidig får hun selv stillet diagnosen parkinsonisme. En skildring af et sygdomsforløb med demens og en kvindes sorg over at miste endnu en ægtemand til demens.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. nov. 2014

af

af

Marion Tirsgaard

d. 24. nov. 2014

Aggi Jensen afslutter sine populære erindringer med en livsbekræftende bog, der skildrer sin demente ægtemands sygdomsforløb med varme, mod og vemod. Til Aggis mange trofaste læsere og dem, der har eller har haft demens tæt inde på livet.

Efter 8 års lykkeligt ægteskab begynder Aggi Jensens mand Kai at udvise tegn på demens. Samtidig får Aggi stillet diagnosen parkinsonisme. Bogen skildrer dagligdagen med sygdomsforløbet på godt og ondt, Aggis sorg over og erkendelse af at hun ikke længere kan magte at passe Kai i hjemmet, og hendes kamp for at få en plejebolig på samme plejehjem som Kai. Bogen foregår i årene 2011-2014. Det er femte og afsluttende bog i forfatterens livslange erindringer, der i 2000 tog sin begyndelse med Baggårdsbørn har også drømme, hvor Aggi fortæller om sin barndom på Nørrebro i 1930'erne. Aggi Jensen er forfatter og foredragsholder.

En usentimental og meget vedkommende bog, der med varme og ægthed skildrer et sygdomsforløb med demens og en kvindes sorg over at miste sin ægtemand til intetheden. Bogen er kronologisk opbygget og er skrevet i et letlæst sprog, hvilket gør bogen lettilgængelig.

Bogen lægger sig i strømmen af bøger fra serien "Virkelighedens verden". Der findes andre biografier, der skildrer et ægteskab med en demensramt fx Året med tusind dage, som tematisk minder meget om denne.