Bøger / skønlitteratur / roman

Sidste vers


Beskrivelse


Roman, der med store skift i tid og fokus, kredser om at søge tilbage i minder trods negative konsekvenser. Efter to blodpropper og en depression afdækker hovedpersonen sin fortid - og spørgsmålet er, hvordan han skal udleve sin nye indsigt?

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 2019

af

af

Martin Minka Jensen

d. 16. sep. 2019

Roman om at søge tilbage i minder trods negative konsekvenser. Efter to blodpropper og en depression afdækker hovedpersonen sin fortid. For læsere af romaner med eksistentielle spørgsmål, fx om døden.

Hovedpersonen er en middelaldrende digter, der ikke har skrevet noget i ti år. På kort tid rammes han af to blodpropper og en depression. Disse skelsættende begivenheder bringer ham ud af fatning, men sætter eksistentielle tanker i gang. Samtidig får han skrivelysten tilbage. Han begynder at søge ind i sine minder og erindringer. Særligt kredser minderne om de mange dødsfald, der gennemsyrer familiehistorien. Disse virker på én og samme tid flygtige og sekundære, men også yderst skelsættende for digteren. Ydermere kredses der om minder, der har udfordret hans seksualitet og identitet. Kapitlerne veksler mellem erindringsfortællinger, nutidige samtaler og refleksioner over minderne. Skrevet i 1. person med bemærkninger til egen fortælling, så formen fremstår som en samtale med forfatteren selv.

Roman med store skift i tid og fokus. Veksler dygtigt mellem flydende prosa og kortfattede sprolige konstateringer. Interressant og anderledes roman, der rummer mange dybsinddige betragtninger om fx døden. Sproget og hovedpersonens mange refleksioner over eksistentielle temaer gør den dog mindre tilgængelig.

Kan tematisk og formmæssigt minde om Som om af Kristina Stoltz.


Politiken

d. 15. okt. 2019

af

af

Lilian Munk Rösing

d. 15. okt. 2019


Weekendavisen

d. 20. sep. 2019

af

af

Lars Bukdahl

d. 20. sep. 2019


Information

d. 20. sep. 2019

af

af

Kamilla Löfström

d. 20. sep. 2019


Standart

Årg. 33 nr. 4 (2019)

af

af

Mads Schjødt Sandager Jonasson

Årg. 33 nr. 4 (2019)