Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sif og Gif - i skole


Beskrivelse


I skolen skal Sif skrive sit navn på tavlen, men hun kan ikke nå. Bob, der er høj, driller hende, men så får Sif en idé. Næste dag tager hun Gif med i skole, og så hjælpes de ad.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. dec. 2019

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 16. dec. 2019

Sif er lav. Men hun får en gave, der er meget høj. Den kan hjælpe Sif med at få stjernen sat i juletræets top. Sif skal skrive på tavlen i skolen, men hun kan ikke nå. Bob driller, men om natten får Sif en idé. Let at læse fra 1. kl./6-7 år.

1. og 2. bog i "Sif og Gif"-serien, der hører til "Billebøgerne". De to historier drejer sig om at være lille og ikke kunne nå så højt. "Sif får Gif" er om Sif og hendes familie. De er ikke ret høje. Da stjernen skal sættes i toppen af juletræet, kan de ikke nå. Men så får Sif en gave af onkel Fip. Gaven er meget høj. Den kan hjælpe Sif til træets top. Sif får igen hjælp af hendes nye ven i "Sif og Gif i skole". Sif kan blandt andet ikke nå op til tavlen. Bob driller. Han gider ikke hjælpe Sif, men da Gif kommer med i skole, bliver både Sif og de andre børn glade. De to bøgers omslag viser Sif og Gif, der pynter juletræ og Sif og Gif i skole. Lix 6 og 7.

Bøgerne har nogle skønne og farverige illustrationer af Jørgen Stamp. De udvider de korte og letlæste tekster, der drejer sig om at være lille og ikke kunne klare alt alene. Der er ord i talebobler, ord bliver gentaget, og forfatteren formår at skrive to små tekster, der foregår i et velkendt univers for begynderlæseren - i familien og i skolen.

Illustratoren har tidligere skrevet og tegnet til serien om Kalle, bl.a. Kalle og Giraf på teltturSif og Søs. Læs også de lydrette bøger om Søs, fx Sif og Søs af Helle Dyhr FauerholdtIllustratoren har tidligere skrevet og tegnet til serien om Kalle, bl.a. Kalle og Giraf på telttur. Læs også de lydrette bøger om Søs, fx af Helle Dyhr Fauerholdt.