Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sif og Søs får en bror


Beskrivelse


Sif på 6 og Søs på 9 år skal snart have en lillebror. I starten er det sjovt med mors tykke mave, især når den lille sparker. Men pludselig griner mor ikke mere - den lille er på vej ud i verden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. aug. 2010

af

af

Jesper Holtoug

d. 24. aug. 2010

De to seneste letlæsningsbøger om Sif, Søs og Bo er fine, farvestrålende og består næsten udelukkende af korte lydrette eller lydnære ord. Bøgerne er beregnet til den allerførste læsetræning. Kirsten Gjerdings enkle og effektive illustrationer gør læsningen endnu lettere og bidrager desuden til at lokke netop disse bøger ned fra hylden.

Historierne i de to bøger er mere end enkle - faktisk er de så simple, at man knap nok kan tale om egentlige historier, hvilket ofte er tilfældet når handlingen i vid udstrækning konstrueres ud fra lydrette ord med 2 til 3 bogstaver. I den ene af bøgerne berettes om søstrene Sif og Søs, der får en lillebror og i den anden om Søs og Bo, der måske ser en ufo. Hver side rummer 2-3 linjer, der hver består af en enkelt, kort sætning. Meget kortere og lettere kan en historie ganske enkelt ikke fortælles - og det er selvsagt begrænset, hvor interessante sådanne fortællinger kan blive.

Fortællingerne minder om en del af de øvrige fra forlagsserien Lydret dingo, fx samme forfatters bøger om Max, Alf, Jon og de andre unger.

Der er tale om et par lækre letlæsningsbøger for de første læse-startere. Godt format, flot tryk og indbydende billeder. Selve historierne er så kortfattede, så enkle og så begrænset i ordvalg, at de kun lige akkurat formår at fastholde læseren i kraft af sit indhold. Dette er dog nok et indbygget handicap i fortællinger med så lavt et lix-tal som her. Derimod er der jo en pointe i, at begynderlæseren her rent faktisk har en chance for at mestre den første læsning.