Bøger / faglitteratur

Sig det som det er - og gør noget ved det : vækst, velfærd og velstand


Beskrivelse


Et indspark til hvordan velfærdstaten kan bevares og fremtidssikres ved politiske tiltag i en tid hvor selve dens fundament udfordres og trues af afvikling.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. mar. 2019

af

af

Rikke Bruun

d. 11. mar. 2019

Forfatteren, som både er politiker og erhvervsmand, fortæller i denne bog, om hvilke udfordringer han ser for den danske velfærdsstat, og hvad han mener, der skal gøres for fremtidssikre den. For læsere med politisk interesse.

Lars-Christian Brask er byrådsmedlem i Roskilde og folketingskandidat for partiet Venstre. Han er desuden erhvervsmand og har en række bestyrelsesposter. I bogen fortæller han om sine tanker om dansk politik, vores velfærdssamfund og vores fremtid, herunder sundhedsvæsenet, klima og uddannelse. Han er fortaler for Pax Dinamarca som en dansk pendant til Pax Romana, som blev brugt under Romerriget til at bringe de stridende klaners politiske uenigheder til ophør, for at skabe radikale ændringer med vækst og velstand til følge.

Her hvor et folketingsvalg er nært forestående, fungerer bogen fint som et udtryk for forfatterens tanker og holdninger, som her kommer samlet til udtryk og i et medie med plads til uddybelse i modsætning til den hurtige nyhedsstrøm.

Carsten Jensen har skrevet VelfærdsstatenVelfærdFra socialstat til minimalstat og Velfærd i serien tænkepauser. Umiddelbart leder bogen her tankerne hen på Anders Fogh Rasmussens Fra socialstat til minimalstat, pga. forfatterens politiske ståsted, men den er ikke så teoretisk og handler ikke så meget om ideologiCarsten Jensen har skrevet sstaten og i serien tænkepauser. Umiddelbart leder bogen her tankerne hen på Anders Fogh Rasmussens Fra socialstat til minimalstat, pga. forfatterens politiske ståsted, men den er ikke så teoretisk og handler ikke så meget om ideologiCarsten Jensen har skrevet Velfærdsstaten og Velfærd i serien tænkepauser. Umiddelbart leder bogen her tankerne hen på Anders Fogh Rasmussens , pga. forfatterens politiske ståsted, men den er ikke så teoretisk og handler ikke så meget om ideologi.