Bøger / faglitteratur

Sig hej til din skam : en bog om at slippe frygten for at være forkert


Beskrivelse


Skam er en følelse, som hjælper os med at navigere i sociale sammenhænge, men skam kan også være hæmmende og undergravende for selvværdet. Bliv klogere på din og andres skam, og test dig selv med denne bog, der henvender sig til læsere med interesse for psykologi og selvudvikling.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. jan. 2021

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 6. jan. 2021

Skam er en følelse, som hjælper os med at navigere i sociale sammenhænge, men skam kan også være hæmmende og undergravende for selvværdet. Bliv klogere på din og andres skam, og test dig selv med denne bog, der henvender sig til læsere med interesse for psykologi og selvudvikling.

Bogens forfatter er teolog og psykoterapeut. I denne bog beskriver hun, hvordan skam er en naturlig og socialt regulerende del af livet, og hvornår skam bliver for meget, så det evt. resulterer i angst og social hæmning. Hun kommer ind på forsvarsværker som fx et falsk selv eller problemer med intimitet, børneopdragelse og spejling, dårligt selvværd, ensomhed og forladthedsfølelse, længsel efter anerkendelse og kærlighed og mange andre facetter. Bogens anden halvdel indeholder redskaber og gode råd samt en test.

Udmærket bog til selvstudier og selvudvikling, som mange mennesker kan få glæde af. Forfatteren møder jordnært læseren med saglighed og empati, og de mange genkendelige eksempler på skamfyldte oplevelser og situationer er med til at lukke læseren ind i et fællesskab.

Kan sammenlignes med Jeg elsker migFra skam til selvrespektGlem hvad andre tænkerDu er værd at elskeSkam - medfødt og tillærtNår skam bliver til styrkeSkam og Fra skam til selvrespekt. Glem hvad andre tænker og Du er værd at elske er lidt mere spirituelt selvhjælpsorienterede. Skam - medfødt og tillært og Når skam bliver til styrke har mere forskningsmæssig tyngde, og Skam er kristent funderetKan sammenlignes med Jeg elsker mig og . Glem hvad andre tænker og Du er værd at elske er lidt mere spirituelt selvhjælpsorienterede. Skam - medfødt og tillært og Når skam bliver til styrke har mere forskningsmæssig tyngde, og Skam er kristent funderetKan sammenlignes med Jeg elsker mig og Fra skam til selvrespekt. og Du er værd at elske er lidt mere spirituelt selvhjælpsorienterede. Skam - medfødt og tillært og Når skam bliver til styrke har mere forskningsmæssig tyngde, og Skam er kristent funderetKan sammenlignes med Jeg elsker mig og Fra skam til selvrespekt. Glem hvad andre tænker og er lidt mere spirituelt selvhjælpsorienterede. Skam - medfødt og tillært og Når skam bliver til styrke har mere forskningsmæssig tyngde, og Skam er kristent funderetKan sammenlignes med Jeg elsker mig og Fra skam til selvrespekt. Glem hvad andre tænker og Du er værd at elske er lidt mere spirituelt selvhjælpsorienterede. og Når skam bliver til styrke har mere forskningsmæssig tyngde, og Skam er kristent funderetKan sammenlignes med Jeg elsker mig og Fra skam til selvrespekt. Glem hvad andre tænker og Du er værd at elske er lidt mere spirituelt selvhjælpsorienterede. Skam - medfødt og tillært og har mere forskningsmæssig tyngde, og Skam er kristent funderetKan sammenlignes med Jeg elsker mig og Fra skam til selvrespekt. Glem hvad andre tænker og Du er værd at elske er lidt mere spirituelt selvhjælpsorienterede. - medfødt og tillært og Når skam bliver til styrke har mere forskningsmæssig tyngde, og er kristent funderet.