Film / nonfiktion til børn

Sigurd fortæller bibelhistorier


Beskrivelse


Sammen med tøjdyret Snapper synger, snakker og fortæller Sigurd Barrett sig gennem 24 historier fra Bibelen.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. mar. 2010

af

af

Else Lerche

d. 1. mar. 2010

Sigurd fortæller 24 historier fra Bibelen. De er indspillet på en medfølgende dobbelt dvd. Der er også sangbog, korhæfte, koralbog og cd med nye sange. De sidste materialer har jeg ikke set. Form og indhold vil gøre titlen efterspurgt af børn fra 3 år og opefter, af forældre, og af fx minikonfirmand-klubber.

Sigurd har valgt 12 historier fra hver af testamenterne. Han indleder hver historie med en kort tekst, der sporer ind på temaet. Historien er i væsentlig grad tro mod Bibelens tekst, men ret forkortet, og han forklarer ting undervejs. Teksten er skrevet i et frisk, livligt og snakkende sprog, ind imellem med udtryk som "Hej Jesus, gamle dreng". En sang, der repeterer historien, afslutter kapitlet. Jeanette Brandt har før illustreret Sigurds bøger. De farverige illustrationer varierer i størrelse. Hendes karikerede, groteske streg passer fint til tonen og indholdet, og der er pudsige detaljer, også anakronismer, at gå på opdagelse i. Det gælder også forsiden. På dvd'erne er hver historie et afsnit. Sigurd fortæller til tøjdyret Snapper, der jævnligt kommenterer og spørger, så læser Sigurd historien med illustrationer fra bogen og han synger sangen, mens dukker spiller indholdet.

Der er mange børnebibler at vælge imellem. Denne adskiller sig fra de mere traditionelle i formidlingsformen og det friske udtryk.

Bog og dvd åbner Bibelens verden, en del af vores kulturarv, for mange småbørnsfamilier, fordi de kender Sigurd. Han fortæller levende med et personligt engagement. Nogle vil stødes af formen, til dem har vi andre tilbud.


Jyllands-posten

d. 29. mar. 2010

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 29. mar. 2010


Kristeligt dagblad

d. 27. mar. 2010

af

af

Sara Nørholm

d. 27. mar. 2010


Weekendavisen

d. 31. mar. 2010

af

af

Damian Arguimbau

d. 31. mar. 2010


Præsteforeningens blad

Årg. 100, nr. 39 (2010)

af

af

Kirsten Lundager

Årg. 100, nr. 39 (2010)