Bøger / faglitteratur til børn / idebøger

Sigurds Danmarkshistorie. 42 aktiviteter, du selv kan lave


Beskrivelse


Aktivitetsbog med 42 aktiviteter, opdelt i 40 kapitler, som knytter sig til danmarkshistorien. Aktiviteterne er en blanding af madopskrifter, lege, spil og ting. Alle med illustreret trin for trin guide og materialeliste.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. nov. 2016

af

af

Marion Tirsgaard

d. 30. nov. 2016

42 historiske aktiviteter, som du selv kan lave. Knytter sig til Sigurd fortæller danmarkshistorie. Bind 1. Til børn fra 6 årSigurd fortæller Danmarkshistorie. Bind 1.

Aktivitetsbog der ligesom Sigurd fortæller danmarkshistorie. Bind 1 er opdelt i 40 kapitler, der spænder fra istid til fremtid. Hver kapitel indledes med en kort tekst om en hændelse, der er signifikant for tidsperioden. Herefter præsenteres 1-2 aktiviteter. Aktiviteterne er en blanding af madopskrifter, lege, spil og ting. Hver aktivitet har illustreret trin for trin guide og materialeliste. Bogen er en del af undervisningsmaterialet til projektet "Sigurds Danmarkshistorie" som er fortællinger, sange, brætspil, film mv. Forfatterne er begge historielærereSigurd fortæller Danmarkshistorie. Bind 1.

Børnene kan med denne bog lege historien igennem med hænderne og få en indgangsvinkel til at tale om historie. Kvaliteten i aktiviteterne er svingende, layoutet kedeligt, og fotografierne mørke. Det er ærgerligt, da forside og bagsidetekst fænger. Bogen er tæt knyttet til Sigurd fortæller danmarkshistorie. Bind 1 og uden den ved hånden, giver bogen ikke så meget mening, da teksterne bliver lidt indforståede. Der er ingen indholdsfortegnelseSigurd fortæller Danmarkshistorie. Bind 1.

Der findes ikke andre aktivitetsbøger, der omfavner hele Danmarkshistorien. Der er andre, der har forslag til aktiviteter, men de har oftest afgrænsede tidsperioder som fx Træd ind i - stenalderen.