Bøger / skønlitteratur til børn / sjove bøger

Siki og kærligheden


Beskrivelse


Svensk/græske Siki er 10 år. Sommerferien tilbringer han hos sin græske familie, hvor han er med ved farfaderens dødsleje. Hjemme i Sverige ser lillesøster Retzina noget hovedkuls dagens lys ved juletid.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. sep. 2000

af

af

Lisbeth Thue (skole)

d. 12. sep. 2000

I serien Konfetti bydes dette 4. bind om den svenske dreng Siki velkommen. Det er en sjov oplæsningsbog for målgruppen 3.-5. klasse. Bogen kan sagtens læses uafhængigt af de andre. Kapitlerne er overskuelige, så de passer til lidt dagligt oplæsning. Ved hvert kapitel er små vignetter, der symboliserer kapitlets indhold. Bogen handler om Siki, hans familie, hans venner - kort sagt om en 10-årig drengs liv. Bogen begynder i Grækenland, hvor Siki besøger faren, der er bosat på en ø sammen med sin familie. Farfar ligger for døden. Der er flere gode afsnit, der viser en drengs tanker om døden, savn og sorg. Der er også flere muntre kapitler om Siki og hans kusine Elena. De finder på mange ting, bl.a. bilder de turisterne på øen ind, at forældrene er døde og syge, og at Siki er døv, og det medfører selvfølgelig adskillige problemer. Siki kommer efter ferien hjem til Lillemor i Sverige. Skolen begynder igen og dermed gensyn med alle kæresterne fra klassen. Siki bliver forelsket på ny, og han klarer både kærlighedsmiddage og tungeslaskere. Lillemor er gravid, og Siki får en lillesøster, som han først ikke er helt vild med men selvfølgelig smelter over, da han får hende i armene. Til selv- og fritidslæsning fra 5 kl.


Bibliotekernes vurdering

d. 12. sep. 2000

af

af

Ulla Møller

d. 12. sep. 2000

I 1996 udkom Siki og Lillemor Her i fjerde bog for de 6-9årige om svensk/græske Tsasiki er han blevet fire år ældre og på vej i fjerde klasse. Familien omfatter nu både en græsk og en svensk far og nye bedsteforældre samt en lillesøster på vej. En fin fortælling om en tryg og glad dreng i en tolerant, sammenbragt familie, med en hverdag, som mange børn kender. Feriesjov med den frække kusine, et godt drengevenskab og den første forelskelse. Omdrejningspunkterne er dog døden og livet. Bogen begynder, hvor tredje bind slap. Siki tilbringer sommeren hos sin græske familie, hvor farfaderen ligger for døden. Her møder Siki døden, som den opleves i en anden kultur. Disse første kapitler vil være velegnede til brug i forbindelse med en snak om døden, ellers er det en fordel at have læst de tidligere titler, fordi personkredsen omkring Siki er vokset betydeligt. Bogen slutter ved juletid, hvor en anden skelsættende begivenhed indtræffer. Lillesøster Retzinas kommer noget hovedkulds til verden, og Siki opdager, at det er med kærlighed som med mormors julepakker. Der bliver flere og flere, jo flere der bliver at give til. Illustrationerne er begrænset til små vignetter i begyndelsen af hvert kapitel.