Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sikke en hest!


Beskrivelse


Den 13-årige pige Laine fra Arizona får lov til at træne naboens vanskelige hest, Whiskey. Laine er god til heste, men kan hun klare den uregerlige Whiskey?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. sep. 1997

af

af

Bente Nielsen

d. 24. sep. 1997

Denne velskrevne hestebog skal nok blive slugt. Den foregår i det vestlige USA og handler om den 13-årige hesteglade Laine, som ikke får den højt ønskede hest i fødselsdagsgave. Hun er dog ukuelig og kæmper sig bravt frem til sine egne løsninger, selv om hun møder adskillige problemer. Det lykkes derfor for hende, at få lov til at træne naboens noget vanskelige, men absolut dejlige hest, Whiskey. Hun opnår fine resultater og får megen anerkendelse. Bogen er spændende og dramatisk. Den giver desuden en fin beskrivelse af Laine og hendes forhold til den glade far, der meget mod hendes vilje helst ser hende i lillepigerollen og til den alvorlige, men meget forstående mor. Også venindeproblemer og forelskelse berøres. Det er dog hesteglæden, der er i centrum. Bogen er skrevet i et letløbende sprog. Den har et pænt lauout og en indbydende fotografisk forside. Forfatteren har tidligere skrevet Straffet, 1985 og Mødet på stranden, 1992. Kan læses fra 12 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 24. sep. 1997

af

af

Lars Damm Jensen (skole)

d. 24. sep. 1997

Udover at være en traditionel hestebog for piger i 6. - 7. klasse, giver den også et fint portræt af bogens 13-årige hovedperson. Hun ønsker sig brændende en hest, men får den ikke, da faderen ikke har råd. Forfatteren tegner et fint portræt af de centrale personer i den lille familie, deres problemer, glæder og sammenhold. Da Lainey ikke får sin hest, må hun selv handle, og hun får arbejde på en nærliggende ranch, der fungerer som en slags rideskole. Aftalen er, at hvis hun kan tøjle den livlige hest Whiskey, får hun del i overskuddet ved salget af den. Det lykkes selvfølgelig gennem hendes specielle indsats og evner, der skildres fint og sympatisk. Sideløbende opbygges et venskab med en jævnaldrende skilsmissedreng fra New York, der er sendt vestpå til sin far. Alt i alt en vellykket hestebog med mange facetter, der viser, at hesteglade piger trods alt er rigtige piger, der også lever udover samværet med hestene. Bogen er let at læse for ovenstående målgruppe, og den er engageret skrevet i et levende sprog, der fanger læseren. Forsiden prydes af et dobbeltportræt af Lainey og hesten Whiskey, og det får stensikkert bogen i cirkulation.


Folkeskolen

Årg. 115, nr. 15 (1998)

af

af

Ole Helding

Årg. 115, nr. 15 (1998)