Bøger / faglitteratur til børn

Sikker online : sådan holder du dig sikker online!


Beskrivelse


Gå på opdagelse sammen med Olivia og Sam, og lær hvordan du holder sig sikker online, samtidig med at du lærer internettets fantastiske verden at kende.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2018

af

af

Stine Veisegaard

d. 1. okt. 2018

Sam og Olivia er søskende. De er tit på nettet, spiller online eller lægger billeder op på de sociale medier. I denne bog lærer Oliva og Sam dig, hvordan du kan holde dig sikker online. En vejledningsbog til børn fra 9 år.

Bogen behandler b.la. emnerne virus, kodeord, billeddeling, chat og mobning på de sociale medier. De to søskende Olivia og Sam er guider, og giver først en introduktion til nettet. Herefter en række afsnit, hvor de fortæller om de forskellige emner, der er vigtige at kende, hvis man skal være sikker på nettet. Undervejs ses Sam og Olivia med talebobler, mens de giver råd. Ligeledes en masse illustrationer og tekst i indrammede bokse. Et afsnit har en quiz, der tester din viden om sikkerhed på nettet. Bagerst er ordforklaringer og henvisninger til nyttige hjemmesider og bøger om online-sikkerhed. Den engelske forfatter har fået udgivet flere børnebøger i Danmark fx Master Eons officielle guide.

Bogen behandler et meget vigtigt emne på en både overskuelig og underholdende måde. De mange faktabokse og illustrationer gør, at bogen kan anvendes af sikre læsere fra 9 år. Oplagt som samtalebog sammen med en voksen eller i skolen, når der skal undervises i adfærd på internettet.

Der er ikke mange bøger om emnet, der henvender sig til børn helt ned til 9 år. Dog er udkommet Sikker på nettet i 2017, som kan minde om denne.