Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Silas og den sorte hoppe


Beskrivelse


Den bortrømte Silas kæmper for at beholde den hest, han har vundet i et væddemål.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Per Priess Sørensen

d. 19. dec. 2018

En eventyragtig historie om en modig dreng, som kæmper for sin ret mod det onde, enten det er hestehandleren Bartolin eller bonden Emmanuel. En historie om en ukuelig dreng, som ved sin kløgt og snarrådighed vinder den sorte hoppe, senere mister den og til sidst ved BenGodik og odderjægerens hjælp får den tilbage igen. Alt i et sprog som får os til at føle personerne som mærkelige og fremmedartede, en voksen verden, hvor næsten alle er fjendtlige mod drengen. Og så denne mærkelige fløjte med hvilken Silas behersker både dyr og mennesker. Bogen kan anbefales varmt til alle børne- og skolebiblioteker. 11-14 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Birgit Høyrup

d. 19. dec. 2018

Drengen Silas kan ikke få lov til at beholde den hest, han er kommet til i et væddemål. Væddemålet erklæres ugyldigt af den voksne modpart, hesten bliver siden frastjålet ham, og Silas selv prøver man at skaffe af vejen i en synkefærdig pram. Det er spændende, farverige og barske begivenheder, der udspilles før Silas rider ud af historien på sin elskede hest. Den måde sproget og emnet (børn contra voksne) er behandlet på, sætter bogen helt i særklasse, og alligevel er den helt tilgængelig og umiddelbart spændende for de 10-årige og opefter.


litteratursiden.dk

d. 4. apr. 2019

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 4. apr. 2019

Klassikeren om Silas bliver aldrig gammel. Drengen med det fine hjerte og den smukke hest repræsenterer vores længsler og drømme og er en hyldest til langsomheden. Der er en tendens til, at forlagene...