Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Silden og alle dyrene


Beskrivelse


Hyggelig bog om drengen Hugo, Silden, som bor på landet med sin far og mor, og farfar bor tæt på. Til højtlæsning for 5-7-årige og selvlæsning for 8-9-årige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. maj 2023

af

af

Henriette Elkjær Smedebøl

d. 12. maj 2023

Hyggelig bog om drengen Hugo, Silden, som bor på landet med sin far og mor, og farfar bor tæt på. Til højtlæsning for 5-7-årige og selvlæsning for 8-9-årige.

I dag kommer Hede på besøg med sin familie, når de har set på nabohuset - måske vil de flytte ind. Silden er spændt og gør sig umage med at give Hede gode oplevelser. Hede er ikke så vant til dyr, så det er lidt skræmmende med hvepse, store køer, og en ged som vil spise syltetøj fra blusen. Men Sildens undulat er sød, og det er farfars kyllinger også. Hede har en god dag. Bogen er illustreret med sort-hvide tegninger, mindst én på hvert opslag. De tidligere bind i serien er Silden bliver storebrorSilden begynder i skole og Silden begynder i skoleI dag kommer Hede på besøg med sin familie, når de har set på nabohuset - måske vil de flytte ind. Silden er spændt og gør sig umage med at give Hede gode oplevelser. Hede er ikke så vant til dyr, så det er lidt skræmmende med hvepse, store køer, og en ged som vil spise syltetøj fra blusen. Men Sildens undulat er sød, og det er farfars kyllinger også. Hede har en god dag. Bogen er illustreret med sort-hvide tegninger, mindst én på hvert opslag. De tidligere bind i serien er Silden bliver storebror og .

En hyggelig historie med en jævn spændingskurve. Den har gode beskrivelser af, hvordan det er, når man ikke kan sove, næsten ikke kan være i sig selv af spænding, og hvordan det er for børn, der kommer ud blandt dyr første gang. Pga. den store linjeafstand og de mange tegninger er bogen også velegnet til selvlæsning omkring 2. klasse. Illustrationerne minder i stemning lidt om Ilon Wiklands i fx Lotte kan nemlig cykle.

Minder lidt om historier af Astrid Lindgren. Til oplæsning er der fx Bogen om MadickenBogen om Emil fra LønnebergLisabet putter en ært op i næsenEmils skarnsstreg nr. 325 og Bogen om Emil fra Lønneberg. Til selvlæsning er der Lisabet putter en ært op i næsen og Emils skarnsstreg nr. 325Minder lidt om historier af Astrid Lindgren. Til oplæsning er der fx Bogen om Madicken og . Til selvlæsning er der Lisabet putter en ært op i næsen og Emils skarnsstreg nr. 325Minder lidt om historier af Astrid Lindgren. Til oplæsning er der fx Bogen om Madicken og Bogen om Emil fra Lønneberg. Til selvlæsning er der og Emils skarnsstreg nr. 325Minder lidt om historier af Astrid Lindgren. Til oplæsning er der fx Bogen om Madicken og Bogen om Emil fra Lønneberg. Til selvlæsning er der Lisabet putter en ært op i næsen og .