Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Silje i knibe


Beskrivelse


Silje, far, mor og fætter Alfred er i en ny Action Park. Silje og Alfred får lov til at gå rundt selv i to timer. De har et kort at gå efter. Det er sjovt. De prøver go-carts, trampoliner, rutsjebanen og svævebanen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. okt. 2017

af

af

Inge Lykke

d. 3. okt. 2017

Silje er med sin fætter Alfred og sin far og mor på besøg i en helt ny Action Park. Silje og Alfred løber af sted for at udforske stedet. Det første de prøver er en go-cartbane. Til børn på 7-8 år.

Det næste Silje og Alfred prøver i Action Parken er trampolinerne. Bagefter går det videre til søen, hvor der er en tovbane hen over vandet. Silje sætter sig op i stolen i svævebanen, og Alfred giver hende et skub. Men pludselig sætter stolen sig fast ude over søen. Silje er i knibe. Hvad skal hun gøre? Alfred må finde på noget. Teksten er sat med store typer i korte linjer og i små afsnit. Lettal 14 og lix 6. Illustrationerne, som er farvede tegninger, er tegnet hen over dobbeltopslag og fylder lige så meget som teksten.

Rigtig dejlig og glad bog til begynderlæseren. Illustrationerne lægger et humoristisk lag på historien. Fx dukker der en hajfinne op under Silje, da hun sidder ude over søen, et pindsvin hopper i trampolin, en fugl tager en tur i svævebanen, og ved go-cartbanen beder et lille dæk om en autograf af et stort dæk.

I serien om Klara findes en bog om en tivolitur: Klara alene i TivoliPalle i tivoli, og i serien om Palle findes Palle i tivoliI serien om Klara findes en bog om en tivolitur: Klara alene i Tivoli, og i serien om Palle findes .