Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Silje og kattehjemmet - den nye kat


Beskrivelse


Silje passer sin farmors kattehjem. Den nye kat skal snart føde, og Silje og veninden Nadja lægger en masse planer. Da klassens populære pige hører om det, vil hun gerne være med. Silje synes det er fantastisk, men det gør Nadja ikke.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. apr. 2017

af

af

Julie Arndrup

d. 26. apr. 2017

"Den nye kat" er første bind i en ny serie om pigen Silje og hendes farmors kattehjem. Bogen er velegnet til oplæsning fra ca. 6 år og selvlæsning fra ca. 9 år.

Siljes farmor driver et lille privat kattehjem i sit hus. Hun får en ny kat ind, som har haft det hårdt og ikke er helt tryg ved mennesker. Katten er også gravid, og Silje går meget op i at lære den at kende. Da Siljes farmor brækker hoften og må på hospitalet, insisterer Silje på at hun godt kan passe kattene imens, sådan at de ikke skal aflives. Hendes veninde Nadia hjælper hende, og alt går godt indtil den populære pige fra klassen, Simone, begynder at blande sig. Silje er smigret og vil gerne have Simone med, men Nadja bliver usikker og jaloux, og det kommer til en konflikt mellem de tre piger. Først da katten skal føde får pigerne løst deres problemer, og finder ud af en måde at være veninder på, alle tre.

En rigtig fin historie om veninder og den usikkerhed man kan føle. Historien om kattehjemmet er lige dele sød og spændende, og den sideløbende historie om konflikten mellem pigerne gør blot bogen endnu mere nutidig og genkendelig. Bogen er relativt let at læse.

For katteglade børn findes der fx fagbogen Inges kattebogKattens familie og Kattens familie Ellers er det oftest heste der er omdrejningspunkt i denne type historierFor katteglade børn findes der fx fagbogen Inges kattebog og Ellers er det oftest heste der er omdrejningspunkt i denne type historier.


Børn & bøger

Årg. 70, nr. 6 (2017)

af

af

Kirsten Aggerholm

Årg. 70, nr. 6 (2017)