Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Silje og Sofia finder skatte


Beskrivelse


Sofia og Silja er på skattejagt i skoven. De bruger en app på en mobiltelefon. Det er en GPS. De synes, det er vildt sjovt. Pigerne finder en skat nær et højt træ. I æsken ligger en ring. Den tager de og lægger en bold i stedet for.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. feb. 2017

af

af

Inge Lykke

d. 28. feb. 2017

Sofia har hentet en app ned på sin mobil. Det er en gps. Hun forklarer Silje, at de kan søge efter skatte med den gps. Sofia har taget nogle ting med, for hvis man tager en skat, skal man lægge en anden i stedet for. Til børn på 7-8 år.

Pigerne går ud i skoven. Sofia peger på nogle tal på den lille skærm på telefonen. Der ligger den første skat, siger hun. De finder en lille grøn æske i nærheden af et stort træ. Der ligger en logbog i æsken. Sofia og Silja skriver dato og tid i logbogen. De underskriver sig med: De seje tøser. De tager en ring fra æsken og lægger en lille bold i stedet. Silja synes, det er vildt sjovt at være på skattejagt. Pigerne kigger på gps'en for at finde den næste skat. Det er ved en lille skovsø. Bogen er udgivet i serien "Mikro Dingo". Den har LET-tal 13. Teksten er sat med store typer i korte linjer. Illustrationerne er farvede tegninger. Tekst og illustration fylder lige meget på alle sider.

Det er en rigtig sød og sjov frilæsningbog. Den kan inspirere læseren til selv at gå i gang med at lede efter skatte via gps og samtidig få mange gode naturoplevelser. Der er en intens, varm og forventningsfuld stemning i bogen.

En let bog om gps er fx Palles far får GPSMia og nøglenSilje står på snow-board. Man kan læse om en helt almindelig skattejagt i Mia og nøglen. En anden bog i serien om Silje er fx Silje står på snow-boardEn let bog om gps er fx Palles far får GPS. Man kan læse om en helt almindelig skattejagt i . En anden bog i serien om Silje er fx Silje står på snow-boardEn let bog om gps er fx Palles far får GPS. Man kan læse om en helt almindelig skattejagt i Mia og nøglen. En anden bog i serien om Silje er fx .