Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Silje på rampen


Beskrivelse


Mormor er på besøg, og Silje fortæller om hvordan hun kom galt afsted og brækkede armen, da hun kørte BMX på den rampe på skolen, som far havde været med til at bygge.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. aug. 2015

af

af

Boy Olesen

d. 25. aug. 2015

De 6-8-årige får her mulighed for at følge den frygtløse Silje, der denne gang har brækket armen i forsøget på at lave en Superman på sin BMX. Bogen er den 9. i serien om Silje.

Mormor er på besøg, og Silje fortæller om hvordan hun kom galt afsted og brækkede armen, da hun kørte BMX på den rampe på skolen, som far havde været med til at bygge. Mormor er interesseret og vil gerne høre om de tricks man kan lave på sådan en rampe - så Silje viser en half pipe i et blad, og på sin mobiltelefon viser hun mormor en can can og en 360. Mormor anbefaler at Silje stopper med at køre BMX, men Silje glæder sig kun til at de seks uger er gået, inden gipsen skal tages af, så hun kan komme i gang igen.

Silje er bare ikke sådan at slå ud, der er energi, gåpåmod og vilje, som er godt at læse om og identificere sig med. Dejlige livfulde farvelagte tegninger følger den veltilrettelagte tekst på allerbedste måde. Bogens layout er veltilpasset de unge læsere.

Kan sammenlignes med Bellas venner, hvor det også er en pige, der er hovedperson.