Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Silje står på snow-board


Beskrivelse


Silje er taget på vinterferie med sine forældre i Aspen i USA. Her skal hun bl.a. opleve sportsbegivenheden X Games. Hun håber på møde nogle kendte sportsfolk, og så glæder hun sig til selv at stå på snowboard.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. juni 2016

af

af

Janne Møller Nielsen

d. 3. juni 2016

Silje er til X Games i USA. Mon hun møder nogle kendte sportsfolk? Letlæsning fra ca. 7 år.

Siljes vinterferie går til Aspen i USA, hvor sportsbegivenheden X Games afholdes. Silje er mest interesseret i snowboarding, og hun håber, at hun vil få nogle af de kendte sportsfolk at se. Hun glæder sig også til selv at stå på snowboard, og helt vildt bliver det, da hun får mulighed for at prøve én af banerne i Aspen. Forsiden viser Silje i frit svæv på snowboard. Lix 8 og let 14.

Endnu en fin fortælling om sportspigen Silje. Handlingen er i sig selv ikke svær at forstå, og bogen kan læses uafhængigt af de 9 bøger, der allerede er udgivet om Silje. Det vil dog være en hjælp, hvis man har kendskab til snowboard-sporten og lidt viden om, hvad X Games er. Der er et par snowboard-udtryk på engelsk som "half pipe" og "back-side", som der muligvis skal hjælp til at læse, men ud fra sammenhængen forstår man, at der er tale om seje snowboard-tricks. Både drenge og piger kan læse med, for Siljes gåpåmod og tro på sig selv taler til begge køn.

Hvis man vil læse om andre sportsgrene med fart i, så har Silje i tidligere udgivelser givet sig i kast med bl.a. BMX-cykling og go-cart i Silje kører BMXSiljes svære valgJimmys snowboard og Siljes svære valg. Emnet snowboard er der ikke mange letlæsningsbøger, der handler om. Jeg kender kun Jimmys snowboard fra 1992Hvis man vil læse om andre sportsgrene med fart i, så har Silje i tidligere udgivelser givet sig i kast med bl.a. BMX-cykling og go-cart i Silje kører BMX og . Emnet snowboard er der ikke mange letlæsningsbøger, der handler om. Jeg kender kun Jimmys snowboard fra 1992Hvis man vil læse om andre sportsgrene med fart i, så har Silje i tidligere udgivelser givet sig i kast med bl.a. BMX-cykling og go-cart i Silje kører BMX og Siljes svære valg. Emnet snowboard er der ikke mange letlæsningsbøger, der handler om. Jeg kender kun fra 1992.