Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Silke og Luna på farligt eventyr


Beskrivelse


Selvom Silkes veninde Luna sidder i kørestol efter en rideulykke, har Luna lyst til at ride. En dag rider de to veninder alene ud i skoven, men da et tungt træ vælter ned over Silke, er det op til Luna at skaffe hjælp. Fra 9-11 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. juni 2021

af

af

Marion Tirsgaard

d. 16. juni 2021

Selvom Silkes veninde Luna sidder i kørestol efter en rideulykke, har Luna lyst til at ride. En dag rider de to veninder alene ud i skoven, men da et tungt træ vælter ned over Silke, er det op til Luna at skaffe hjælp. Fra 9-11 år.

Luna og Silke er veninder, og Silke tænker ikke altid over, at Luna sidder i kørestol. Da pigerne en dag møder Tom, der har en gård med heste, begynder Silke at tænke en hel del over både kørestol og ridning. Luna vil nemlig gerne ride. Heldigvis går det godt, men en dag, da pigerne er alene på gården, lokker Luna Silke til at ride med ud i skoven uden en voksen. Pludselig vælter et tungt træ ned over Silke, og hun kan ikke slippe fri. Hvad gør Luna nu, hvor hun ikke har sin kørestol? Bogen er 2. del af Silkes verdenMille flytter på landet, men bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden. Christina Nordstrøm har skrevet flere børnebøger, fx hesteserien om Mille, Mille flytter på landet. Med enkelte sort-hvide tegningerLuna og Silke er veninder, og Silke tænker ikke altid over, at Luna sidder i kørestol. Da pigerne en dag møder Tom, der har en gård med heste, begynder Silke at tænke en hel del over både kørestol og ridning. Luna vil nemlig gerne ride. Heldigvis går det godt, men en dag, da pigerne er alene på gården, lokker Luna Silke til at ride med ud i skoven uden en voksen. Pludselig vælter et tungt træ ned over Silke, og hun kan ikke slippe fri. Hvad gør Luna nu, hvor hun ikke har sin kørestol? Bogen er 2. del af Silkes verden, men bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden. Christina Nordstrøm har skrevet flere børnebøger, fx hesteserien om Mille, . Med enkelte sort-hvide tegninger.

Fin fortælling om venskab på trods af handicap og forskelligheder, men også en fortælling om at udfordre sig selv og være modig, når det gælder. Bogen er skrevet i et enkelt hverdagssprog og med korte kapitler, der brydes af tegninger, som understøtter teksten.

Tosse-TinoMin bror Joakim handler om en dreng, der sidder i kørestol, mens Min bror Joakim beskriver, hvordan det er at have søskende, der er handicappetTosse-Tino handler om en dreng, der sidder i kørestol, mens beskriver, hvordan det er at have søskende, der er handicappet.