Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Silke


Beskrivelse


12 opskrifter på bluser strikket i silkegarn.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. okt. 2011

af

af

Camilla Sejerøe

d. 19. okt. 2011

En lille bog med opskrifter i ren silke eller silkeblandinger. Opskrifterne er ikke specialt lette - men omvendt heller ikke meget svære - og vil med lidt tålmodighed kunne bruges af de fleste nogenlunde habile strikkere.

Silke er udgivet af BC garn, der også producerer garnene. Der er 12 opskrifter, alle overdele. De er meget forskellige i målgrupper og udtryk, og det kan skyldes at de er designet af forkellige strikdesignere, heraf er de mest kendte nok Jytte Slente og Lene Holm Samsøe, der begge har bidraget til flere strikkebøger. Opskrifterne er af skiftende sværhedsgrad og garntyper. Silke er et dyrt og lidt svært materiale at arbejde i, så det er ekstra vigtigt at opskrifterne er præcise og resultatet bliver pænt. Der er et foto af modellen på højre side, og opskrift på venstre. Jeg kunne godt have ønsket mig flere billeder af de enkelte modeller. Forrest billedoversigt af modellerne, bagerst oversigt over garntyper, samt lidt om silke.

Det er relativt sjældent, vi får strikkebøger, der kun bruger ét materiale - normalt handler det om målgrupper eller typer, fx hatte eller sokker. Jeg har heller ikke set formatet før, det er større end de små "pocket-bøger", vi har fået de senere år.

En lidt anderledes strikkebog, idet fokus er på materiale-typen, og der er flere designere i spil.