Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sille går sin vej


Beskrivelse


Sille glæder sig. Mor og hun skal i biografen. Men mor har glemt det, så hun skal passes af storesøster Lisa. Sille bliver sur og går hjemmefra.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2013

af

af

Vibeke Axelsen

d. 28. okt. 2013

Bogen er udgivet i serien De små stribede fra forlaget Carlsen. Denne retter sig mod begynderlæsere, der kan læse lix 8, fra ca. 7 år.

Historien er let genkendelig for målgruppen, når den drejer sig om, at de voksne ikke altid holder aftaler, at man skal passes af større søskende, der ikke lige gider og at tænke på at straffe alle med at gå hjemmefra. Sille er otte år og læseren møder hende, hvor hun går og glæder sig til mor kommer hjem. De skal nemlig i biffen. Men mor har glemt det. Storesøster Lisa bliver barnepige - en sur en - så Sille pakker sit habengut og går hjemmefra. Hun bliver lidt bange for mørket, så hun går hen til sin bedste ven Malte. Lisa finder hende, indrømmer at hun blev bange og savnede Sille og når at putte Sille i seng, før mor kommer hjem fra møde. Sproget er enkelt og godt. Illustrationerne lægger sig forbilledligt understøttende op ad teksten.

Mange letlæsningsbøger, der har denne målgruppe, behandler i børnehøjde problemstillinger som er genkendelige - gerne noget med konfliktstof, hvor konflikten bliver løst til sidst. Der skal fx ryddes op i Klara rydder op, så hun løber over til sin veninde og i og Klara er sur flygter hun op i sin hule i træet, begge bøger er Mikro Dingo.

En velskrevet og fin lille bog om et problem, som de voksne synes er en bagatel, men som har helt andre dimensioner hos et barn.