Bøger / skønlitteratur til børn / rim

Sille skal dele


Beskrivelse


Billedbog med rimet tekst. Sille og Esther skal lege. Esther vil lege med alt Silles legetøj, men det er Sille ikke meget for. Det er jo hendes! Men til sidst lærer Sille at dele, men kan far også dele?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. nov. 2019

af

af

Marion Tirsgaard

d. 29. nov. 2019

To hverdagsbilledbøger på rim om pigen Sille, der skal lære at dele med Esther og ud at gå en tur med far, der ikke har så god tid som Sille. Til de mindste billedbogslæsere fra ca. 1 1/2 år.

To illustrerede billedbøger med kort rimet tekst, der handler om pigen Sille og hendes hverdagsoplevelser. I "Kom nu, Sille" skal Sille med sin far ud at købe ind. De skal gå, men Sille får hele tiden øje på ting, som hun skal undersøge nærmere, men det har de ikke tid til, siger far. I "Sille skal dele" skal Sille lege med Esther, men Sille vil helst have alt sit legetøj i fred, og det er svært at lege, når man ikke vil dele. Bøgerne om Sille er den svenske illustrators debut som forfatter.

Det er to ualmindeligt skønne billedbøger, der med en enkel rimet tekst og nogle meget udtryksfulde og charmerende illustrationer formår at formidle et barns små oplevelser og følelser på en meget troværdig og umiddelbar måde. Sille kryber ganske enkelt helt ind under huden på én, og de mindste vil kunne se sig selv i hende.

I Jeppes bilAnker finder tingAlle tre vil lege to skal Jeppe også lære at dele legetøjet, mens en anden, der har god tid, er Anker i Anker finder ting. Bøgerne om Sille minder om Maria Nilsson Thores billedbøger, fx Alle tre vil lege toI Jeppes bil skal Jeppe også lære at dele legetøjet, mens en anden, der har god tid, er Anker i . Bøgerne om Sille minder om Maria Nilsson Thores billedbøger, fx Alle tre vil lege toI Jeppes bil skal Jeppe også lære at dele legetøjet, mens en anden, der har god tid, er Anker i Anker finder ting. Bøgerne om Sille minder om Maria Nilsson Thores billedbøger, fx .Informationer og udgaver