Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Silvervinges hemmelighed


Beskrivelse


Erik bor alene med sin mor og har aldrig kendt sin far. Han har kun et fotografi og en æske med nogle småting til minde om faren. Men et besøg på et forladt gammelt slot forandrer pludselig alting.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. feb. 2017

af

af

Jeanette Thisted Villadsen

d. 7. feb. 2017

Erik bor alene med sin mor og har aldrig kendt sin far. Han har kun et fotografi og en æske med nogle småting til minde om faren. Men et besøg på et forladt gammelt slot forandrer pludselig alting. For 9-12-årige, der kan lide et godt gys.

Erik har fået efterårsferie, men hans mor, som er fotograf, skal arbejde. Erik og hans bedste ven, Alva, og hendes hund, Luffe, får lov at tage med ud på en opgave. Moren skal tage nogle billeder på et gammelt forladt slot. Erik bliver tiltrukket af den tilgroede slotshave. Han hører en melodi i det fjerne og drages mod et gammelt lysthus. Erik får ikke undersøgt huset nærmere, inden de skal afsted, men bliver enig med Alva om, at de må derud igen, og pludselig er de på sporet af en velbevaret hemmelighed. Flere af forfatterens bøger er udkommet på dansk og omdrejningspunktet er ofte noget med spøgelser og mystik.

En spændende og medrivende historie, der foregår i nutidens Sverige, men trækker tråde tilbage i tiden. Bogen er skrevet i et sprog, der er let at forstå og sat med en forholdsvis stor skrift, der ligeledes er med til at gøre den overskuelig at læse.

Denne kan i stil og sværhedsgrad sammenlignes med forfatterens tidligere udgivelser på dansk, fx Røde sporSkyggen i væggenSpøgelserne fra Frostø - bag Dødsfjeldet. Kan du lide en god spøgelseshistorie, vil jeg også anbefale Skyggen i væggen eller Spøgelserne fra Frostø - bag DødsfjeldetDenne kan i stil og sværhedsgrad sammenlignes med forfatterens tidligere udgivelser på dansk, fx Røde spor. Kan du lide en god spøgelseshistorie, vil jeg også anbefale eller Spøgelserne fra Frostø - bag DødsfjeldetDenne kan i stil og sværhedsgrad sammenlignes med forfatterens tidligere udgivelser på dansk, fx Røde spor. Kan du lide en god spøgelseshistorie, vil jeg også anbefale Skyggen i væggen eller .Informationer og udgaver