Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Simon snyder


Beskrivelse


Simon og Mads spiller fodboldkamp mod hinanden. De er næsten lige gode! Lige indtil Simon finder på noget smart. For 6-7-årige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. okt. 2020

af

af

Stine Bille

d. 6. okt. 2020

Simon og Mads spiller fodboldkamp mod hinanden. De er næsten lige gode! Lige indtil Simon finder på noget smart. For 6-7-årige.

Tre nye titler om den fodboldglade Simon. Bøgerne er en del af serien "Blå læseklub", der henvender sig til de letøvede læsere. I alle tre bøger går de to drenge over i parken for at spille fodbold. I "Simon får en skade" øver de saksespark og desværre lander Simon forkert på sin fod, så Mads må hjælpe ham hjem. I "Simon snyder" spiller de to drenge en kamp. Det er en meget tæt kamp, hvor det først står 1-1, og herefter hurtigt 2-2. Simon scorer det næste mål, men er det snyd? I "Simon vinder" gælder det om at score, uden at vælte et tårn af dåser inde i målet. Simon er mester til det, men hvad skal de gøre med dåserne bagefter? Bøgerne har lix 5.

Det er tre rigtig gode fodboldbøger, som udover det fodboldtekniske også handler venskab og godt kammeratskab. Bogen har et lækkert layout, teksten er sat med en stor typografi, og der er helsides illustrationer, som understøtter teksten og letter læseforståelsen.

Der findes flere begynderlæsningsbøger om fodbold - bl.a. forfatterens egen serie om Anton fx Anton og MessiEmilies finte. En anden god fodboldserie er bøgerne om Emilie fx Emilies finteDer findes flere begynderlæsningsbøger om fodbold - bl.a. forfatterens egen serie om Anton fx Anton og Messi. En anden god fodboldserie er bøgerne om Emilie fx .