Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Simon vs. verdens forventninger


Beskrivelse


Simon lever et helt almindeligt liv, med lektier, venner, skolens dramahold og velmenende, men irriterende forældre, indtil han ved et tilfælde kommer i kontakt med Blue, en dreng, han bliver vildt forelsket i - over e-mail.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. sep. 2016

af

af

Christine Christensen

d. 13. sep. 2016

Kan man blive forelsket i en fyr, man aldrig har mødt? Kan man finde sit livs første kærlighed pr. email? Til læsere af gode ungdomsromaner om at springe ud, blive forelsket og om at lære sit sande jeg rigtigt at kende.

16-årige Simon bor i Georgia med sin mor og far, søster og golden retrieveren, Bieber. Simon lever et helt almindeligt liv, med lektier, venner, skolens dramahold og velmenende, men irriterende forældre, indtil han ved et tilfælde kommer i kontakt med Blue, en dreng, han bliver vildt forelsket i - over email. Nu begynder Simons perfekte liv at krakelere; han bliver udsat for afpresning, bliver hængt ud på skolens Tumblr-side, lyver for sine venner og får stuearrest for at drikke sig plakatfuld. Simon bliver nødt til at træffe et valg; men det er svært at springe ud som homoseksuel, når alle har en mening om hvordan man skal være.

Velskrevet og lettilgængelig ungdomsbog om at føle sig fanget i sin egen krop, fordi man gerne vil springe ud, som den man virkelig er, men ikke har modet til at stå frem. Stilen er humoristisk og det er let at identificere sig med Simon og hans venner og deres små og store problemer.

Med sin lidt sarkastiske humor, skæve persongalleri og letgenkendelige hverdagsproblematikker, minder denne om John Greens bøger fx Paper towns, uden dog at være helt på højde med disse.


Bibliotekernes vurdering

d. 12. juli 2019

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 12. juli 2019

Jaques er Simons dæknavn. Han mailer med Blue. De er forelskede, men hvem gemmer sig bag Blue? Simon på 16 år er hovedperson i denne amerikanske historie om to unge fyre, der forsøger at nærme sig hinanden gennem deres mails. Let at læse fra 8. kl./15 år.

Historien foregår i et amerikansk high school-miljø, hvor Simon, gennem mails og i en jeg-fortælling over en periode på 5 måneder, beretter om sin hverdag og forelskelse i en fyr. De har fundet hinanden på skolens kærlighedschat og skriver under dæknavne. Læseren får et indtryk af Simons familie og hans nærmeste venner, der for de flestes vedkommende støtter ham i hans situation. Martin fra klassen opsnuser Simons mails, da han har glemt at logge af sin Gmail, og Martin afpresser Simon. Forrest er en personliste med forklaringer over aktørernes indbyrdes relationer. Den kan hjælpe læseren i gang med bogens handling, hvor mange personer bliver sat i spil. Omslaget signalerer, at det handler om et homoseksuelt par. På farvebilledet står parret med hinanden i hånden. Bogen er en omskrevet og letlæst udgave af romanen Love, Simon. Den har lix 18.

Velskreven bog. Læseren afventer spændt, hvem der mon skjuler sig bag navnet Blue. Det anbefales, at man anvender personlisten forrest for at få overblik over personernes indbyrdes relationer.

Isak (Råmanus til Skam) anbefales som en skandinavisk pendant med lignende indhold.


litteratursiden.dk

d. 13. aug. 2018

af

af

Pia Bechmann

d. 13. aug. 2018

Sød og cool ungdomsroman om at springe ud som homoseksuel. Becky Albertallis prisbelønnede bog om Simon og hans indviklede kærlighedsliv er filmatiseret med stor succes. Simon på 16 år er hemmeligt f...


Børn & bøger

Årg. 69, nr. 8 (2016)

af

af

Kent Poulsen

Årg. 69, nr. 8 (2016)