Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Sinbad Søfareren


Beskrivelse


Sinbads oplevelser, da han foretager 7 lange sørejser over det Indiske Ocean. Hans far er netop død, og Sinbad vil være handelsmand som faren. Sinbad møder både held og uheld på sine rejser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. juli 2011

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 26. juli 2011

I serien Flachs - læs selv er fortællingen om Sinbad Søfareren udkommet i en letlæselig udgave til børn fra 8 år/ 2. klasse. Lix 13,3.

Sinbad Søfareren er fortællingerne om Sinbad, der rejser ud i verden på sælsomme eventyr. Han nedsætter sig, efter farens død, som købmand. Den narrative fortælling drejer sig om Sinbads oplevelser - om hans held og mindre held i livet og på de 7 lange sørejser over det Indiske Ocean, han foretog. Fortællingerne stammer fra den arabiske klassiker 1001 nats eventyr, hvor de kendte fortællinger om Aladdin og Ali Baba også stammer fra. Indholdet er en forkortet udgave af de 7 spændende rejsebeskrivelser. Teksten er inddelt i 7 kapitler, hvor hvert kapitel netop handler om én af Sinbads rejser. Teksten er sat med stor letlæselig typografi. Sproget flyder og er holdt i den lyriske og eventyrlige fortællende genre. Der er på alle opslag indsat illustrationer i farver. Ved illustrationerne er anvendt talebobler med sjove kommentarer. Som seriens øvrige bind fremtræder denne i hardback og ganske farverig.

Bogens layout ligner seriens øvrige titler. Sindbad Søfarerens sælsomme rejser genfortalt af Vibeke Stybe, 1998, er en flot stor billedog oplæsningsbog om Sindbads 7 rejser.

Bogen fremtræder farverig og spændende, og illustrationerne understøtter teksten. Den er egnet til frilæsning og let at læse. Serien er populær blandt læsere fra 8 år, og de vil ikke blive skuffede, når de ser denne version af Sinbad Søfareren.