Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sirenen


Beskrivelse


Fantasy. Kahlen er sirene, og hun har i 80 år sunget folk i døden. Hun har aldrig opgivet håbet om kærlighed, og en dag møder hun en, der er værd at kæmpe for.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. apr. 2017

af

af

Line Dalbro Schaumann

d. 26. apr. 2017

Kahlen er sirene, og hun har i 80 år sunget folk i døden. Hun har aldrig opgivet håbet om kærlighed, og en dag møder hun en, der er værd at kæmpe for. Roman for 14-16-årige.

Kahlen var, omkring 1930'erne, ombord på et skib, der forliste. Hun ville dog ikke opgive livet og sagde ja til det tilbud, hun fik af tre sirener: tjen Havet, og du vil ikke ældes eller blive syg, og efter 100 år bliver du sat fri. Kahlen takker ja, men efter 80 år sammen med sine søstre har hun stadig kvaler med at synge folk i døden. Hun har altid drømt om kærlighed og om at blive gift, men som sirene har dette være umuligt. En dag møder hun Akinli, og pludselig bliver det svært for Kahlen at leve efter Havets regler. Kahlen går på kompromis med Havet om Akinlis sikkerhed, men selv Havet må give fortabt, da både Kahlen og Akinli bliver dødeligt syge. Kan de redde hinanden?.

En spændende historie om at kærlighed kan være større end alt andet, og om hvad man er villig til at gøre i kærlighedens navn. Det er en historie om en sagnfigur, der forelsker sig i et menneske (og omvendt), og hvad det har af konsekvenser.

Af andre bøger om havfruer kan nævnes Det blå dybTusmørke, og ellers kan den sammenlignes med Twilight-serien, hvor Tusmørke er første bind, da den også handler om, hvad man er villig til at gøre i kærlighedens navnAf andre bøger om havfruer kan nævnes Det blå dyb, og ellers kan den sammenlignes med Twilight-serien, hvor er første bind, da den også handler om, hvad man er villig til at gøre i kærlighedens navn.


Børn & bøger

Årg. 70, nr. 7 (2017)

af

af

Kirsten Aggerholm (f. 1934)

Årg. 70, nr. 7 (2017)