Bøger / skønlitteratur / roman

Sirile gentlemen søges


Beskrivelse


Alma er 79 og Margit 81. De har masser af appetit på livet, og da kommunen vil ekspropriere deres huse, bliver de midlertidigt genhuset på det lokale plejehjem i Tomelilla. Her skaber de ravage på den gode måde og vender op og ned på tingene for sig selv og deres omgivelser.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. apr. 2010

af

af

Lone Krøgh

d. 22. apr. 2010

Aldeles charmerende og hyggelig roman om et par elskelige gamle damer, der tager affære, da det hele begynder at blive dem for broget. Kan anbefales til alle, der trænger til letlæst og humorfyldt læsning.

Alma er 79 og Margit 81. Den ene er gammeljomfru og den anden enke. De bor uden for den skånske by Tomelilla og er naboer, og mellem pasning af hus og have får de hver dag tid til fælles formiddagskaffe og andre hyggelige ritualer. Da kommunen vil ekspropriere deres huse, brister idyllen, og damerne må midlertidigt tage ophold på et lokalt plejehjem. Og så får de travlt! Ikke bare med at snakke med de andre beboere og spise den gode mad, men også med at gå på computerkursus og under billetmærke at indrykke annoncer om mandligt bekendtskab. Og der er også lige en detalje med plejehjemmets tyranniske forstanderinde, som har en hemmelig affære med en af de lokalpolitikere, der stod bag ekspropriationen. Det hele er skrevet med et glimt i øjet, og man kan ikke andet end blive i godt humør af at læse om de handlekraftige gamle damer og deres venskab.

Karin Brunk Holmkvist bor selv i Tomelilla og har tidligere udgivet de charmerende og stemningsfyldte hyggeromaner Potensgiverne, 2008 og Glimmerbøsserne, 2009, der er i samme snurrige boldgade som Sirile gentlemen søges og for så vidt også som filmen Englegård.

Hyggelig og charmerende roman om et par elskelige og handlekraftige gamle skånske damer med masser af appetit på livet. Feel good-læsning for voksne læsere i alle aldre.


litteratursiden.dk

d. 17. maj 2010

af

af

Susan von Magius

d. 17. maj 2010

Charmerende svensk lystspil på bog De to ældre damer Alma og Margit, er genboer. Dagligt tusser de over til hinanden for at drikke formiddagskaffe, få en sludder eller se tv. De har begge boet i deres...