Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Siv på tur


Beskrivelse


Siv kører en tur i Puks bil. Hun ser et hus, en sø, en mus, en ko og en so.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. aug. 2011

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 26. aug. 2011

To nye bøger i letlæsningsserien Lydret dingo, men i den allerletteste del. Disse bøger er i den meget lette del med let 7 og 8. Bøgerne henvender sig til begynderlæserne - primært piger - i bh. kl. og 1. kl. (fra 5 år) og kan bruges til læsetræning.

I Siv på tur kører Siv en tur i Puks røde bil. Hun kører rundt og ser forskellige ting som et hus, en sø, en mus, en ko og en so. I Puk og Siv kan sy vil pigerne gerne have Puks mors hat. Moren giver dem i stedet stof og en nål, så de selv kan sy en hat. De ender med at have syet en bh! Handlingerne i de meget letlæste bøger kan selvfølgelig kun være noget "tynd", men bøgerne er - ved hjælp af de store og lidt grove illustrationer over et helt opslag - temmelig charmerende, og giver læseren følelsen af at have læst en rigtig bog. Teksten i de to bøger består af enstavelsesord, hvoraf de fleste er lydrette.

Bøgerne lægger sig fint på linje med de andre bøger i serien om Puk og Siv.

Historien er enkel men understøttes og videreudvikles af levende og sjove illustrationer, som appellerer til målgruppen. Tekst og illustration går op i en højere enhed.