Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sjælehenteren


Beskrivelse


Fantasy. 16-årige Raven dør under voldsomme omstændigheder, og da hun vågner, bliver hun modtaget af efterlivets hersker, Døden. Han tilbyder hende et job som sjælehenter, men noget truer alle sjælehentere. Ældgamle kræfter forsøger at ødelægge efterlivets balance og erstatte den med krig og mørke. Dommedag lurer.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. aug. 2017

af

af

Vera Hollerup

d. 30. aug. 2017

Her er 1. bind i den nye spændende og fængslende fantasy-serie "Fortællinger fra Døden" for 12-16-årige. Den 16-årige pige Raven dør, og vi følger hende i efterlivet hvor Døden, efterlivets hersker, tilbyder hende et job som sjælehenter.

16-årige Raven dør. Da hun vågner bliver hun modtaget af selveste Døden, der tilbyder hende et job som sjælehenter. Der er mange kategorier af sjælehentere, men Raven vælger den sværeste og mindst attraktive kategori: at hente sjælene fra de mennesker, der har begået selvmord. Men det er ikke ufarligt at være sjælehenter, og onde kræfter vil tage livet af Raven og de øvrige sjælehentere. Dommedag truer, og Raven må søge hjælp i både Himlen og Helvede.

Den nye trilogis første bind fænger fra starten, og man venter spændt på fortsættelsen. Læseren får et fascinerende og lidt anderledes billede af livet efter døden, end man ellers er vant til i fantasy-litteraturen. Jahve, Lucifer og Døden får her nogle nye roller og en personlighed, som man fx også har udstyret guderne fra den nordiske mytologi med, og det virker meget forfriskende. Hovedpersonen Raven er modig, initiativrig, i besiddelse af en cool humor og ret upåvirket af sin egen død. En velskrevet bog med et fint flow og et højt tempo. Flot forsideillustration af Raven i sit glamourøse sjælehenter-skrud - omgivet af hvirvlende ravne og dæmoner.

Anbefalelsesværdig er også fantasy-serien "Djævlekrigen" af Kenneth Bøgh Andersen. Den beskæftiger sig også med Himmel og Helvede.


litteratursiden.dk

d. 25. okt. 2017

af

af

Pia Bechmann

d. 25. okt. 2017

Død og helvede får nye betydninger i solid dansk fantasy udgivelse. Da Raven vågner op, er det uden hukommelse om, hvad der er sket. Men ét er sikkert, noget er gået grueligt galt. Ukendte omgivelser...