Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sjælenes klage


Beskrivelse


Den 16-årige nekromantiker Chloe er endelig i sikkerhed sammen med sine paranormale venner på et af modstandsbevægelsens hemmelige gemmesteder, men det går snart op for dem, at man skal være meget forsigtig med, hvem man stoler på.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. okt. 2011

af

af

Maria Sjøblom

d. 10. okt. 2011

3. del og sidste del af trilogien Mørkets kræfter vil ligesom de forrige bind i serien tiltale alle dark fantasy fans. Bogen kan læses selvstændigt, men læseren får mest ud af det, hvis han/hun læser serien i rækkefølge. Forsiden vil især tiltale piger, men drenge kan sagtens hoppe med på serien alligevel.

De genmanipulerede unge mennesker med paranormale kræfter er stadig på flugt fra Edison-gruppen, hvis eksperimenter på varulve, hekse, troldmænd og nekromantikere er slået fejl. 16-årige Chloe, Tori, Simon og Dereks kræfter er faretruende stærke i forhold til andres i det overnaturlige samfund. Men selv modstandsbevægelsen rummer forrædere, og de kan kun stole på hinanden. Samtidigt opdager Chloe, at hun alligevel ikke er forelsket i troldmanden Simon, men i stedet i hans bror, varulven Derek. Bogen er som de forrige velskrevet, utroligt spændende og der bliver skruet en ekstra tand op for uhyggen her i 3. og sidste bind i serien, som med alle de genopstandne lig til tider rummer rigtige gyserscener. Slutningen er tilpas åben til, at der er mulighed for yderligere historier om det fantastiske firkløver, man kan jo altid håbe.

Der er ingen vampyrer i denne bog og ikke nær så meget luksus, men den kan sagtens tåle sammenligning med Stephenie Meyers Twillight-serie. Det er dog også oplagt at sammenligne Mørkets kræfter med Cassandra Clares serie Dødens instrumenter.

En knaldgod afslutning på en rigtig god serie, som vil falde lige i målgruppens smag.