Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sjælesluger


Beskrivelse


Alexia Tarabotti er 26 år og registreret sjælløs hos BRU (Bureau til Registrering af Unaturlige). Men det er ikke alt, hun er også halvt italiensk, intelligent og rapkæftet, hvilket ikke er passende for en ung kvinde i 1800-tallets overklasse. Efter et uheldigt sammenstød med en vampyr, hvirvles hun ind i mystiske begivenheder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. mar. 2014

af

af

Pia Petersen

d. 7. mar. 2014

Fantasy-roman i steampunk-genren, der kan læses fra ca. 13 år. Kan også læses af voksne, der synes om vampyrer og varulve og victoriatidens London. På forsiden ses hovedpersonen med sin specialdesignede parasol.

Dette er forfatters første bog på dansk, men hun har udgivet mange på engelsk. De fem bøger i serien er oprindeligt udkommet i USA som "mass market paperbacks". Bøgerne i serien handler om Alexia Tarabotti, som er fornaturlig eller sjælesluger, som vampyrerne ynder at kalde det. Det vil sige, at hvis en overnaturlig er i berøring med Alexia, mister de deres overnaturlighed og kun deres menneskelige side er tilbage. I denne første bog er der en udannet vampyr, der prøver at sætte tænderne i Alexia, hvilket fører til, at hun kommer til at slå ham ihjel. Det er et mysterium, hvor denne vampyr kommer fra, og det sætter gang i en række af situationer, hvor Alexia befinder sig i centrum. Scenen er sat i victoriatidens London, og der er fuld knald på vampyrer, varulve, formelle baller, erotik og dampmaskiner. Velskrevet, let at blive fanget af og mange træk tilfælles med triviallitteraturen.

Cassandra Clares serie Djævelske mekanismer foregår også i victoriatidens London og handler bl.a. om vampyrer. Derudover minder den mig om serien Mercy af Patricia Briggs, der også har en stærk kvindelig hovedperson, der står uden for miljøet af vampyrer og varulve, men dog alligevel har en rolle at spille.

Underholdende og humoristisk bog med hæsblæsende action for unge og voksne.