Bøger / skønlitteratur til børn / krimi

Sjælevenner


Beskrivelse


Krimi. Esme og Igor, journalister ved Øgadens Skoleblad og amatørdetektiver, løser gåden om hvorfor århusianske Bettina alias popstjernen Bettany bliver truet på livet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. juni 2011

af

af

Ulla Møller

d. 9. juni 2011

En aktionfyldt fortælling for både piger og drenge på 9-12 år. Det er en fordel at kende seriens to første titler, men nye læsere kan godt begynde her.

Bodil El Jørgensen fik sit gennembrud med de populære bøger om Pæremadsen. Med serien om Esme og Igor, hvor første del vandt Gyldendals børnekrimikonkurrence i 2010, slår hun atter sit navn fast som en velskrivende børnebogsforfatter. Makkerparret, der er journalister ved Øgadens Skoleblad og amatørdetektiver, bliver påny hvirvlet ind i dramatiske begivenheder, der er tæt på at koste Esme livet. Denne gang er intriger i popbranchen historiens omdrejningspunkt. Der er ikke tvivl om, at målgruppen, der elsker MGP, X-factor o.l., også vil elske at læse om Bettina fra Aarhus, der har fået succes i London som popsangerinden Bettany, men medaljen har en bagside, Bettina er truet på livet. Takket være Esmes handlekraft og Igors snusfornuft bliver alt dog løst på bedste vis. Der er både fart over feltet og humor i denne børnekrimi, hvor handlingen endda er ganske troværdig. De to hovedpersoner supplerer hinanden. Omslag og illustrationer er udført af Lars-Ole Nejstgaard, der også har illustreret bøgerne om Iqbal Farooq.

Handlingen udspilles on location i Aarhus med megen lokalkolorit. Aarhus har fået sine egne børnedetektiver, og med de tempofyldte, humoristiske skildringer minder bøgerne om Esme og Igor om deres københavnske sidestykker Iqbal Farooq og Cornelius Krut.

En vellykket tredje del af en serie med både humor og spænding.