Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Sjaler & tørklæder : året rundt


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. sep. 2017

af

af

Louise Urban Andersen

d. 11. sep. 2017

Strik et tørklæde eller et sjal til hver af årets måneder. Opskrifterne kræver en let øvet til øvet strikker.

Lette, luftige eller mere bastante sjaler og tørklæder. Der er 12 forskellige opskrifter på klæder, der kan holde dig varm i hver af årets måneder. Arbejderne er hovedsageligt udført i Isager-garn, og farveskalaen er lys og primært jordfarvet. Designet er nordisk med bl.a. striber, tern og tone-i-tone, tilsat få kontrastfarver for at give det klassiske og nordiske modspil. Der er firkantede tørklæder og trekantede sjaler, både smalle og brede. Hver opskrift indeholder forslag til garnforbrug, pinde og strikkefasthed. Ved hver opskrift er der desuden et tip, fx til hvordan sjalet kan forlænges eller farvespillet ændres. Bogen afsluttes med forkortelser og garnoversigt. Forfatteren er indehaver af garnbutikken, Sommerfuglen, og har tidligere udgivet strikkebøger, bl.a. Romantisk country strik.

Meget flotte opskrifter, der er lette at følge, hvis man har den grundlæggende strikkeviden. Bogen egner sig ikke til nybegynderen, men vil bringe glæde hos den lidt øvede strikker, der gerne vil udfordres lidt. Alle fotos i bogen er meget delikate og inspirerer til at gå i gang med at strikke sjaler og tørklæder.

Bogen Lunt & luksus indeholder også opskrifter på strikkede sjaler og tørklæder, men også babytæpper. Den har lidt mere fokus på mønsterstruktur fremfor farveskift, som indeværende bog.