Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Sjaler : Westknits bestknits


Beskrivelse


Strikkebog med 13 opskrifter på farverige sjaler og tørklæder til mænd og kvinder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. jan. 2018

af

af

Frederik Nielsen

d. 15. jan. 2018

Strikkebog med 13 opskrifter på farverige sjaler til mænd og kvinder. For øvede strikkere og for dem der gerne vil inspireres til nye farvevalg og få et friskt blik på strik.

Stephen West begyndte strikkekarrieren i 2009. Han kommer fra USA, men har studeret og rejst meget i Europa, hvor han især i Island har samlet inspiration til opskrifterne. Han har udgivet flere bøger med strikkeopskrifter under sit brand "Westknits", men dette er den første på dansk. De 13 opskrifter er alle detaljeret beskrevet med billeder og forklaringer til fremgangsmåden. Næsten alle sjalerne er strikket i strømpegarn og mange af opskrifterne er i flere størrelser. Sjalerne er opbygget af forskellige elementer og opskrifterne er således skrevet i dele, hvor man bygger videre på den del man netop har strikket. Enkelte opskrifter har links til vejledninger på youtube.

Bogen byder på et væld af inspiration og utallige farveeksplosioner. West leger med skævt sammensatte strukturer og farver, og resultatet kan nærmest kaldes tekstilkunst. Oplagt til strikkere, der vil have nye ideer og trylle vilde og smukke ting frem af garnerne. Wests råd er ikke at trevle op, hvis farverne skurrer, men hælde flere farver på i stedet.

Flere af de generelle strikkebøger har også opskrifter på sjaler, men der er også en del bøger der ligner mere og fokuserer på sjaler og tørklæder fx Sjaler nordfraSjaler & tørklæder og Sjaler & tørklæderFlere af de generelle strikkebøger har også opskrifter på sjaler, men der er også en del bøger der ligner mere og fokuserer på sjaler og tørklæder fx Sjaler nordfra og .