Bøger / faglitteratur til børn / forsøg

Sjove eksperimenter


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. mar. 2016

af

af

Pia Gunilla Park

d. 3. mar. 2016

Få dit slik til at blive større, og lav en vulkan i sandkassen. En bog med 50 små og spændende eksperimenter, som kan få alle fra 6 år til at undre sig.

"Sjove eksperimenter" giver opskrifterne på en række ufarlige og enkle forsøg med basis i ganske almindelige ting fra hjemmet og husholdningen. Hvert eksperiment har sin egen side, med små farvede bokse, som fortæller hvilke ting, der skal bruges til forsøget, og en "Sådan gør du"- forklaring på, hvordan forsøget udføres. Flere af forsøgene har tegninger, der viser forsøget eller dele af det. Til mange af forsøgene er der knyttet et kort "Vidste du at"- afsnit med faktaviden. Bogudstyret er håndterbart og af god kvalitet.

Forsøgene er lette at gå til, de kræver ikke specielt udstyr, masser af tid eller den store ekspertviden. De kræver dog, at man kan læse teksten eller få den læst op, da der ikke er detaljerede trin for trin tegninger. Hvor det er nødvendigt, er der opfordring til at få hjælp af en voksen. Eksperimenterne kan laves for sjov skyld, men kan også give grobund for en god snak om naturvidenskab, hvor man kan blive lidt klogere på verden.

Der findes mange bøger med små forsøg og eksperimenter i samme stil fx 365 forsøgDen lille forsøgsskole og Den lille forsøgsskoleDer findes mange bøger med små forsøg og eksperimenter i samme stil fx 365 forsøg og .