Bøger / skønlitteratur til børn

Sjove fødder


Beskrivelse


Billedbog. En bog om dyr. Siderne er todelte så fåret kan få andefødder, frøen elfantfødder o.s.v. Men der er også lidt oplysninger om hvert enkelt dyr og dets fødder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. juli 2010

af

af

Ulla Møller

d. 16. juli 2010

Ifølge bagsidernes geniale piktogrammer, der angiver målgruppen, er bøgerne beregnet til omverdensforståelse for småbørn fra 2 år. De lidt yngre kan dog godt kigge med og more sig over de mange sære dyr, der opstår, når de leger med flapperne.

Tre bøger af Liesbet Slegers, hvis karakteristiske runde streg og farvelægning i blød gouacheteknik genkendes fra andre billedbøger for de yngste bl.a. serierne om Noa og Nanna. Siderne er udført i kraftigt pap, der kan tåle at blive bladret i. Det er også nødvendigt, for læseren vil vende de halve sider mange gange for at se, hvordan katten ser ud med museører, grisen med fiskehale, og fåret med andefødder. Hver bog har med sine otte todelte sider mere end 200 muligheder for sjove kombinationer, der får smilet frem. Tegningerne er udført så akkurat, at den sorte kontur passer perfekt, uanset hvordan hoveder og haler, kroppe og fødder eller ører og ansigter sættes sammen. Teksten er kort, hvert dyr præsenterer sig selv og fortæller lidt om, hvordan det ser ud med en opfordring til læseren om at give det andre haler, fødder eller ører.

Princippet med at ændre et billedes udseende ved hjælp af flapper kendes bl.a. fra Meuwissen Forunderlige dyr : lav selv 1000 sjove dyrearter, 1997, der henvender sig til lidt større børn. Herudover er der rigtig mange billedbøger om dyr for de yngste.

Tre fornøjelige bøger med stor underholdningsværdi, fordi de udover lidt realoplysninger også rummer mulighed for leg og for selv gå på opdagelse på siderne.Informationer og udgaver