Bøger / skønlitteratur til børn / sjove bøger

Sjove og lyserøde prinsessehistorier


Beskrivelse


Billedbog.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. sep. 2011

af

af

Else Lerche

d. 29. sep. 2011

Nogle synes, der er for mange prinsesser og for meget lyserødt i små pigers verden. Men de fleste små piger kan ikke få nok af det og for dem er denne antologi guf. Den er til de 4-8-årige.

Bogen, der har en lyserød forside med små vignetter fra de eventyr, den indeholder, består af fem eventyr, der tidligere er udkommet som monografier. To af dem er fra Grimms verden: Askepot og Tornerose, begge med illustrationer af Svend Otto S. Derudover er der Kim Fupz Aakesons Prinsessen der altid havde ret, 1996, Siri Melchiors Spøgelset som ville være prinsesse, 1997 og Rikke Schubarts Prinsessen der brokkede sig hele tiden, 2005. Grimms eventyr er i eventyrets traditionelle stramme form. De tre øvrige er mere bredt fortalt, men det er tydeligt, at de har hentet inspiration i det traditionelle eventyr, selvom prinsesserne er mere frimodige i deres udtryksform.

Bogen er i et format, der gør at både tekst og illustrationer kommer til deres ret, som de gjorde det i de originale udgaver. Prinsessen der altid havde ret, Spøgelset som ville være prinsesse og Prinsessen der brokkede sig hele tiden er udsolgt. Askepot og Tornerose findes også i Pigernes store eventyrbog, 2007.

Den lyserøde forside, titlen og indholdet skal nok fange de prinsesseglade piger i alderen fra 4-8 år, så bogen kommer ikke til at samle støv i billedbogskrybben.