Bøger / skønlitteratur til børn

Ska' vi leg'?


Beskrivelse


Billedbog. Bitten elsker at klippe ting med sin nye saks og lege alene, men så banker det på døren. Berit står udenfor og spørger hvad de skal lege, men Bitten vil ikke lege med Berit.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. okt. 2014

af

af

Susanne Dahl Jensen

d. 9. okt. 2014

Skøn lille fortælling om legen og venskabets svære kunst til højtlæsning for 4-6-årige.

Billedbog til de 4-6-årige om venskab af forfatter og illustrator Pija Lindenbaum, der har fået en del billedbøger oversat fra svensk til dansk og mange andre sprog. Billedbogen handler om lille Bitten, der lige har fået en ny saks og elsker at klippe forskellige ting og gerne vil være selv. Så da lille Berit banker på havedøren og spørger hvad de skal lege, smækker Bitten bare døren i for næsen af Berit. Men Berit giver ikke sådan op og ignorerer afvisningen og står pludselig inde i huset igen flere gange, selvom Bitten siger hun bare skal gå.

Dejlig billedbog, der på poetisk vis fortæller om det, at finde ud af at lege sammen fortalt med barnets umiddelbare sprog og tone. Varm streg i de helsides illustrationer, der fint passer til historien.

Der findes mange billedbøger om venskab og det at lege sammen, men denne skiller sig ud ved, at barnet fortæller så direkte, hvad hun tænker og føler. Ny måde at fortælle om venskab og legekammerater på.Informationer og udgaver