Bøger / faglitteratur / øvelser

Skab frihed i dit sind : en grundlæggende introduktion til mindfulness og den buddhistiske tænkning bag


Beskrivelse


Mindfulness-teknikkerne og den buddhistiske tænkning bag dem, der giver forståelse for sammenhængen mellem teknikkerne og den bagvedliggende filosofi. Med 12 guidede meditationer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. jan. 2013

af

af

Alma Lind Jensen

d. 22. jan. 2013

Bogen kan læses af alle, som er interesserede i baggrunden for mindfuldness. De får samtidig en fin introduktion til de vigtigste meditationer samt til, hvad deres virkning er. Da mindfulnes har sit udspring i buddhismen er det samtidig en introduktion til buddhistisk filosofi. Bogen kan læses af religiøst interesserede såvel som folk helt uden spirituelt ståsted.

Bo Heimann er selvstændig konsulent og forfatter. Han kendes for flere titler om meditation og selvledelse henvendt såvel til den søgende læser som til managementfolket. Hans egen praksis rækker lang tilbage i tiden, ligesom han har studeret buddhistisk tankegang hos en ægte rinpoche. Hvor kristendommen i sin grundsubstans handler om kærlighed, handler buddhismen om bevidsthed. Med mindfulness skaber man rum og frihed i sindet til ikke blot at møde tilværelsens fænomener med ikke-dømmende nærvær, men også med en skærpet opmærksomhed til at skelne mellem væsentligt og uvæsentligt, nyttigt og unyttigt. Bogen formidler megen oplysning og teori om blandt andet den non-duale filosofi samt enkle og mere avancerede meditationer. Bogen kan læses og forstås af enhver interesseret og motiveret læser.

Slip sindet fri, 2010 er skrevet af en buddhist og er den, der kommer tættest på nærværende.

Mindfulness er stadig efterspurgt, så hvis man kan rumme flere bøger om emnet er her en særdeles fin og kompetent introduktion, hvor man samtidig introduceres for buddhistisk filosofi.