Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Skabt for hinanden - og andre dystopier


Beskrivelse


Noveller. Tre skræmmende fremtidsvisioner med klimakatastrofer, ensretning og undertrykkelse, kynisme og mangel på kærlighed.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. okt. 2014

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 24. okt. 2014

Klimaet er løbet løbsk. Verden er truet af miljøkatastrofer og undergang. Kynismen overlever. Måske er vi de sidste mennesker på jorden. De tre noveller giver hvert sit fremtidsmareridt. Fra 12 år.

Fælles for novellerne er en dyster fremtidsverden, en dystopi. I "Opklaring" fortæller jeg-personen om en ensrettet verden, hvor det er farligt at være anderledes. I "78 grader" er verden i færd med at smelte pga. klimaændringer. Her følger vi drengen Adam, som måske oplever menneskehedens sidste dage. I den sidste novelle, bogens titel, oplever vi et fremtidssamfund, hvor alle mennesker har fået indopereret et signal direkte på synsnerven - internethinden, så det er svært at skelne virkelighed og fiktion fra hinanden.

De tre noveller er alle velskrevne og efterlader et rystende og skræmmende billede af en verden med klimaforandringer, ensretning og mangel på kærlighed. Bogen er ikke helt let at læse, men vil helt sikkert kunne give spændende og vedkommende diskussioner.

Der findes en del bøger med samme dystre fremtidsperspektiver, fx GolakDen druknede soldatFimbulsommerDen grimme kælling - og andre godnathistorier for ungeDrengen der gik over gevind og andre eventyrlige historier og Den druknede soldat, som begge er romaner. Novellerne findes i andre samlinger Fimbulsommer, Den grimme kælling - og andre godnathistorier for unge og Drengen der gik over gevind og andre eventyrlige historierDer findes en del bøger med samme dystre fremtidsperspektiver, fx Golak og , som begge er romaner. Novellerne findes i andre samlinger Fimbulsommer, Den grimme kælling - og andre godnathistorier for unge og Drengen der gik over gevind og andre eventyrlige historierDer findes en del bøger med samme dystre fremtidsperspektiver, fx Golak og Den druknede soldat, som begge er romaner. Novellerne findes i andre samlinger , Den grimme kælling - og andre godnathistorier for unge og Drengen der gik over gevind og andre eventyrlige historierDer findes en del bøger med samme dystre fremtidsperspektiver, fx Golak og Den druknede soldat, som begge er romaner. Novellerne findes i andre samlinger Fimbulsommer, og Drengen der gik over gevind og andre eventyrlige historierDer findes en del bøger med samme dystre fremtidsperspektiver, fx Golak og Den druknede soldat, som begge er romaner. Novellerne findes i andre samlinger Fimbulsommer, Den grimme kælling - og andre godnathistorier for unge og .


Jyllands-posten

d. 20. dec. 2014

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 20. dec. 2014


Himmelskibet

Nr. 44 (2015)

af

af

Thomas Winther

Nr. 44 (2015)


Proxima

Nr. 101 (2016)

af

af

Niels Dalgaard

Nr. 101 (2016)