Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Skæbnebånd


Beskrivelse


Helena er flygtet fra Zans hus så hun kan vende tilbage til sit hjem, kun for at finde det i ruiner. Viktor er parat til at gennemføre hans og Liljas længe ventede hævn over Helena med Leos hjælp.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. okt. 2015

af

af

Vera Hollerup

d. 19. okt. 2015

Her er niende bind i den spændende, uhyggelige og actionfyldte vampyrserie "Blodets bånd" for unge og voksne. Bogen er samtidigt det afsluttende bind i serien - en serie om ungdom, kærlighed, venskab og mørke kræfter.

Helena er nu flygtet fra vampyren Zan og finder sit hjem i ruiner. Helena har et problem: Hun er jæger og skal dræbe vampyren Zan, som hun elsker. Viktor har længe ventet på at udføre sin og Liljas hævn, og nu får han hjælp af Leo. Anastasia vil prøve at sætte en stopper for Zan og dræbe ham. Hun og hendes søstre har fået nogle nye forbundsfæller, jægerne, og vil redde Kassie, men tør ikke rigtigt stole på dem. Zan er flygtet fra Archie, der havde fanget ham, og er nu på vej til Helena.

Det er en virkelig velskrevet bog med et godt flow i sproget og med en tempofyldt fremdrift i handlingen. Her er gode psykologiske personskildringer, og der er fint styr på de mange intriger og psykologiske forviklinger. Man kommer helt ind under huden på bogens personer gennem deres tanker og replikker. Det er vigtigt at have læst seriens tidligere bind, hvis man vil have rede på de mange personer og det til tider komplekse handlingsforløb. Bogen er en flot og tilfredsstillende afslutning på en lang og spændende serie, der sagtens kan måle sig med de bedste udenlandske vampyrserier.

Denne bogs læsere vil også synes om dark fantasy-serierne "Nattens hus" af Christin og P.C. Cast samt "The Morganville Vampires" af Rachel Caine.