Bøger / skønlitteratur / roman

Skæbnehjulet


Beskrivelse


Tre meget forskellige kvinder fra en lille svensk by bliver venner ved et tilfælde. De bakker hinanden op i deres problemer med ægteskab, utroskab, forelskelse og parforhold, men intet ender, som de tre kvinder havde forestillet sig.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. maj 2011

af

af

Lone Krøgh

d. 5. maj 2011

Underholdende og uforpligtende svensk bestseller af dameroman, som er sammensat af 2/3 feel good stemning og 1/3 moden chick lit. Målgruppen er kvindelige læsere 30+, og forsiden er udmærket.

På en villavej i en lille svensk by bor den pertentlige ældre hjemmegående Miriam med sin mand, den flyvske frisør Nina med sin teenagesøn og den unge frustrerede jurist Ellinor, som er på barsel med sit første barn, mens manden passer karrieren. De har ikke noget særligt med hinanden at gøre, før de får en ny nabo, som fører dem sammen med sine tarotkort. Trods åbenlyse forskelle bliver de tre kvinder venner, og de støtter hinanden med de forskellige udfordringer, som der er i deres liv. Utroskab, skilsmisse, alderen der trykker, forelskelse, nyt erhverv, børn på vej væk fra reden og børn på vej i maven er nogle af emnerne i denne letløbende, hyggelige og velfungerende underholdningsroman, som også er ret forudsigelig.

Kajsa Ingemarsson (f. 1965) har skrevet flere romaner, hvoraf Små gule citroner er udkommet på dansk i 2008, og som den er også Skæbnehjulet en uforpligtende dameunderholdningsroman. Skæbnehjulet er ikke så skarp og vittig som typisk chick lit, men er mere ovre i det afslappede og hyggelige som fx også Roisin Meaneys En bid af lykken, 2011.

Uforpligtende dameunderholdning om kærlighed, parforhold og svigt. Det hele ender godt, og det rette segment af kvindelige læsere 30+ vil hygge sig med bogen.


Politiken

d. 16. juli 2011

af

af

Anette Dina Sørensen

d. 16. juli 2011


Kristeligt dagblad

d. 4. juli 2011

af

af

Vibeke Blaksteen

d. 4. juli 2011