Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Skæbneseer


Beskrivelse


Fantasy. Maises og Ranvas mor er forsvundet, og Maise føler, at Ranva er i fare, fordi hun i et syn har set drengen Tjørn dræbe hende. De to elverpiger må være forsigtige i alt, hvad de gør.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. aug. 2018

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 6. aug. 2018

Tredje del af den spændende serie om elvertvillingerne Maise og Ravna. Hvor er deres mor? Og kan de stole på Maises syn? Det syn, hvor hun så Tjørn slå Ravna ihjel. Romantik og drama i en dark fantasyserie for de 10 til 14-årige.

Det spidser til for tvillingepigerne, som bor undercover hos deres mors veninde sammen med den unge mare Agnes. Deres mor er sporløst forsvundet, og Maise er overbevist om, at drengen Tjørn vil slå Ravna ihjel, og at hans far vil dræbe deres mor. Men de er også nødt til at agere i en normal verden uden at blive for tætte med andre unge. Drengene i klassen for eksempel. Det er slet ikke let, når de drages af de to piger som en flue af et stykke sukker. Selvom elverpiger har særlige evner til at klare den slags, er det bestemt ikke ufarligt.

En spændende fortsættelse i en god paranormal serie med en overkommelig længde og et tilpas mix af drama, fantasy og helt almindeligt dansk teenageliv med skole og småforelskelser. Dog, hvis der er noget, der er forbudt for elverpiger, så er det netop forelskelser, og den konflikt er med til at øge spændingen i bogen.

Miljø og temaer minder om forfatterens serie Elverskud - skæbnedansHavets tåreMærkelige Mynthe, som er for de lidt ældre. Havets tåre og Mærkelige Mynthe er to andre serier for samme aldersgruppe med en blanding af hverdagsliv og overnaturlige temaerMiljø og temaer minder om forfatterens serie Elverskud - skæbnedans, som er for de lidt ældre. og Mærkelige Mynthe er to andre serier for samme aldersgruppe med en blanding af hverdagsliv og overnaturlige temaerMiljø og temaer minder om forfatterens serie Elverskud - skæbnedans, som er for de lidt ældre. Havets tåre og er to andre serier for samme aldersgruppe med en blanding af hverdagsliv og overnaturlige temaer.