Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Skæbnespor


Beskrivelse


Fantasy. Alice flirter med den spændende og fascinerende vampyrverden. Hendes 14-årige lillebror Milo er også fascineret af denne verden. Der indtræffer en tragisk ulykke, som forandrer alt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. maj 2013

af

af

Vera Hollerup

d. 21. maj 2013

Denne vampyrroman henvender sig til de læsere, der foretrækker den mere alvorlige og romantiske gren af genren. Bogen er anden del af en serie, og den meget romantiske forside med munde, der mødes over titlens bloddryppende, gotiske bogstaver, lader ingen i tvivl om bogens indhold. Vil kunne læses af både piger og drenge fra 13 år.

16-årige Alice lever et spændende og farligt liv i gråzonen mellem menneskenes og vampyrernes verden. Hendes 14-årige lillebror, Milo, der for nyligt er sprunget ud som bøsse, kommer alvorligt til skade under en fest sammen med deres vampyrvenner. Hans liv står kun til at redde ved en hurtig indgriben, der samtidigt vil gøre ham til vampyr. Milo overlever og bliver begejstret for sin nye vampyrtilværelse. Et uheld gør, at også Alice er nødt til at blive vampyr, og bogen slutter med følgende uimodståelige cliff hanger.:"Da jeg senere åbnede øjnene, så jeg verden som vampyr for første gang." Fortsættelse følger. Bogen er godt skrevet, spændende, medrivende og med et godt flow i handlingsforløbet. Alice er grundigt og indlevet skildret, og læseren får en fin indsigt i hendes følelser og tanker. Vampyruniverset er også tilfredsstillende beskrevet.

Bogens læsere skal selvfølgelig læse Tusmørke-serien af Stephenie Meyer, og serien Nattens hus af P.C. Cast kan også anbefales.

Det er en spændende, romantisk og actionfyldt bog, hvor handlingen aldrig står stille. Her er gode beskrivelser af det ungdommelige vampyrmiljø med dets mange fristelser.