Bøger / skønlitteratur / roman

Skæbnesvangert testamente


Beskrivelse


Krimi. Den rige Lady Playford har samlet sin familie, advokater og Hercule Poirot for at bekendtgøre, at hun har ændret sit testamente. Inden aftenen er omme, er der sket et mord, som Poirot forsøger at opklare.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. feb. 2017

af

af

Stine Grabas

d. 1. feb. 2017

Den rige Lady Playford har samlet sin familie, advokater og Hercule Poirot for at bekendtgøre, at hun har ændret sit testamente. Inden aftenen er omme, er der sket et mord, som Poirot forsøger at opklare. For alle krimielskere, der holder af mere stilfærdige krimier med et udspekuleret plot.

Den verdensberømte forfatter Lady Playford inviterer sin familie, 2 sagfører, Catchpool fra Scotland Yard og Hercule Poirot til sit hjem i Irland. Her annoncerer hun, at hun har ændret sit testamente således at sekretæren Scotcher skal arve hele formuen og gør dermed børnene arveløse. Spørgsmålene er mange og hun har inviteret Catchpool og Poirot, fordi hun frygter for sit liv. Scotcher er imidlertid dødssyg af nyrebetændelse og har ikke lang tid at leve i, så hvorfor ændre testamentet, når han højst sandsynligt dør før hende? Som Playford forudså, sker der snart et mord, som er meget mystisk. Det bliver en sag for Poirot og Catchpool. Forfatteren Sophie Hannah har helt unikt fået lov at skrive videre om Poirot og dette er hendes anden krimi om privatdetektiven efter Monogram mordene.

I ægte Hercule Poirot-stil er krimien en mere stilfærdig krimi med god humor, der sagtens kan leve op til de oprindelige krimier af Agatha Christie.

Kan sidestilles med de andre Poirot-bøger samt bøgerne om Sherlock Holmes og Maigret Monogram mordene.