Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Skælvinger


Beskrivelse


Caroline bor alene med sin far efter at hun mistede sin mor i en bilulykke. Da Kimmy, en ny dreng, starter i klassen får Caroline igen noget at glæde sig til om morgenen. Kimmy er lækker, klog, sjov og sød. Alligevel føler Caroline at han skjuler noget for hende og hvorfor har han skåret i sig selv?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. maj 2017

af

af

Christine Christensen

d. 19. maj 2017

Hvad vil du gøre, hvis den du elsker viser sig at være en helt anden end du tror? Vil I slå op? Fortsætte sammen? Kan du overhovedet stole på ham igen? Ungdomsroman fra ca. 13 år.

Caroline bor alene med sin far efter at hun mistede sin mor i en bilulykke. Det meste af tiden føles det som om hun må klare smerten og savnet alene. Hendes far laver stort set kun frysepizzaer og kødsovs med alt for meget peber og dulmer desuden sorgen i guldøl, så han til sidst mister sit arbejde. Da Kimmy, en ny dreng, starter i klassen får Caroline igen noget at glæde sig til om morgenen. Kimmy er lækker, klog, sjov og sød og Caroline falder totalt for hans charme og selvtillid. Alt føles på samme tid helt rigtigt og helt forkert, for hvad er det Kimmy skjuler for hende og hvorfor har han skåret i sig selv?.

Let læst ungdomsbog om sorg og savn og skyld og om at være fanget i den forkerte krop. Bogen er velskrevet i en lidt fragmentarisk, scenisk stil med meget talesprog, der på samme tid får den til at virke autentisk og lidt rodet. Det kan være svært helt at følge med i hvem, der siger hvad i de lange dialoger.

Forfatteren har udgivet flere bøger om køn og seksualitet, PinkHvis jeg var din pigeDette er en homobog handler også om at være transkønnet, men er for et mere voksent publikum. Hvis jeg var din pige eller fagbogen Dette er en homobog er andre gode bøger om kønForfatteren har udgivet flere bøger om køn og seksualitet, Pink handler også om at være transkønnet, men er for et mere voksent publikum. eller fagbogen Dette er en homobog er andre gode bøger om kønForfatteren har udgivet flere bøger om køn og seksualitet, Pink handler også om at være transkønnet, men er for et mere voksent publikum. Hvis jeg var din pige eller fagbogen er andre gode bøger om køn.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 8. aug. 2017

af

af

Pia Weise Pedersen

d. 8. aug. 2017


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 7. aug. 2017

af

af

Christine Reinwald

d. 7. aug. 2017