Bøger / faglitteratur

Skærehaven : dyrk blomster til buketter


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. mar. 2015

af

af

Mette Fersum

d. 5. mar. 2015

En bog til havefolket, og til dem der holder af at dyrke egne blomster og bruge dem til smukke buketter.

Denne engelske bog fra 2014 oversat til dansk er en allround bog om skærehaven, dvs en bog om alle de planter, der er gode til at tage ind og lave en buket af. Forfatteren gennemgår planlægning af skærehaven, anbefalelsesværdige blomster til afskæring, løg og knolde, baggrundsblomster, anlægning af denne type have, høsttid, hvordan man arrangerer sine planter og årets gang i haven. Bogen er rigt illustreret med mange fine billeder, og layout er pænt og indbydende. Forfatteren kommer hele vejen rundt om emnet med godt med teori og anvisninger på det praktiske, der skal til. Hvert kapitel er fyldigt beskrevet. Bagest er der nyttig viden med links og beskrivelser til danske hjemmesider, og hvor man kan handle lokalt, som forfatteren i øvrigt agiterer for er vigtigt.

Det er en fin bog, med meget tekst om hvert emneområde, og den kan også anvendes som en opslagsbog. Det er fin inspiration til nybegynderen og den lidt erfarne haveejer.

Blomster fra havenStaudefrøbogen - fra frø til staude fra Claus Dalby handler om buketter. Der er ikke andre helt specifikke titler om skærehaven, men i mange andre havebøger findes emner om skærehaven. I Staudefrøbogen - fra frø til staude kan man slå stort set alle typer stauder op, og se om den egner sig til at skære af til buketterBlomster fra haven fra Claus Dalby handler om buketter. Der er ikke andre helt specifikke titler om skærehaven, men i mange andre havebøger findes emner om skærehaven. I kan man slå stort set alle typer stauder op, og se om den egner sig til at skære af til buketter.